Najbolji vaterpolista svijeta završava karijeru?!

Sandro Sukno, koji je nedavno bio proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta u 2017. godini, možda će biti prinuđen da završi karijeru u 27. godini.  Najbolji na svetu završio sezonu, možda i karijeru! Poznati hrvatski vaterpolista suočen je sa ozbiljnim problemom, zbog kojeg neće igrati bar do leta, a moguće i duže od toga.

Ostali sportovi 25.12.2017 | 20:45
Najbolji vaterpolista svijeta završava karijeru?!
Reprezentativac Hrvatske ima srčane problema i izvesno je da će propustiti ostatak sezone.

"Koliko god bio spreman na sve, ovako nešto te šokira, tek mi je 27 godina... Moram da uradim još detaljne analize, pa da vidimo šta će biti", rekao je Sukno za "Tportal".

Njemu su oktobru otkriveni zdravstveni problemi, koji su zahtevali dalje preglede. Posle njih Suknu je rečeno da neće moći da igra do kraja sezone, dok je i nastavak karijere upitan.

Sukno je vodio "barakude" do zlata na Svetskom prvenstvu, a trenutno je igrač Pro Reka sa kojim ima ugovor do kraja ove sezone.

Ove godine je pobedio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, potom je podjednako tesno pobedio Andriju Prlainovića u izboru za najboljeg vaterpolistu sveta, ali sva rivalstva u ovom trenutku odlaze u drugi plan.

Hrvat Sandro Sukno (27) zvanično je zbog zdravstvenih problema (sa srcem) završio sezonu 2017/18, a neizvesno je i to da li će ponovo igrati profesionalno.

Pro Reko, za koji rođeni Dubrovčanin nastupa, oglasio se tim povodom zvaničnim saopštenjem i izjavom predsednika kluba Mauricija Feluga.

"Iz ljudskog ugla, biće to veoma bolno odsustvo, ali čuvanje zdravlja naših sportista ostaje najveći prioritet ovog kluba. I u ovom slučaju to je najvažnije... Odricanje od jednog od najboljih igrača na svetu je teško breme pred nastavak sezone i u Italiji i u Evropi, ali kao što je uvek i bilo, Pro Reko će reagovati i potruditi se da zadrži nivo igre i rezultata koji su napravili ovaj klub legendarnim u vaterpolu", izjavio je on.

Sukno u Pro Reku igra pod komandom srpskog trenera Vladimira Vujasinovića, a saigrači su mu naši reprezentativci Filip Filipović i Dušan Mandić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar