Moskva poslala upozorenje SAD

Odluka Vašingtona da snadbeva oružjem Ukrajinu isprovociraće Kijev da upotrebi silu u sukobu u istočnoj Ukrajini.

  • Vijesti
  • Svijet


To je upozorio zamenik šefa diplomatije Rusije Grigori Karasin, a prenela je ruska agencija RIA, navodi Rojters.

AP je prethodno javio, pozivajući se na američke zvaničnike koji su želeli da ostanu anonimni pošto nisu ovlašćeni da o toj odluci javno govore, da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa odobrila plan o isporuci oružja Ukrajini, uključujući protivtenkovske rakete "Džavelin". 

Ovaj potez predstavlja dodatnu podršku ukrajinskoj vojsci koja se bori protiv snaga za koje SAD tvrde da ih obučava i naoružava Rusija. 

AP je upozorio da će pomenuta odluka najverovatnije podstaći tenzije sa Kremljom. 

Stejt department za sada nije želeo da potvrdi slanje oružja, navodeći samo da SAD planiraju da pruže Ukrajini "pojačane odmbrambene kapacitete", nazivajući tu pomoć "isključivo odmbrambenom".

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Tag

23.12.2017 12:11

Eh, koliko germe ce Ukrajina trebati proizvesti, da bi se platilo to oruzje. A Rusija ih je pustila iz SSSRa bez rijeci. A oni nece da budu suverena drxava nego poltron i ovisnik o insulinu dobijenom od EU i ostalim clanicama NATOa.

Nista im nije manjkalo u sssr-u ,samo laprdaju za sve svoje tegobe "kriviti drugoga ,cista glupost :neka vec jednom pocnu raditi ,nemoze ni amerika ,ni evropa tolilo pomagati "kao nekada "to je proslo .cekati da vas kinez nahrani cista zabluda.

Koliko Je Poznato,

23.12.2017 12:43

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.