Po HRT-u BiH je članica EU

U "Dnevniku" HRT napravljena je greška prilikom izveštavanja o Rezoluciji UN o odluci predsednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim proglasi prestonicom Izraela

Region 23.12.2017 | 08:33
Po HRT-u BiH je članica EU
U opširnom obrazlaganju o izostanku hrvatskog glasa za rezoluciju kojom se Ameriku poziva na odustajanje od Trampove odluke, na hrvatskoj Radio-televiziji nabrojane su "članice" Evropske unije koje su bile suzdržane prilikom glasanja. Među njima su naveli i Bosnu i Hercegovinu, iako ona to nije.

To obrazloženje s greškom je i ilustrovano grafikom koja prikazuje kartu na kojoj su obojene "članice" Evropske unije. Obojena je i Bosnu i Hercegovinu. 

"Među članicama EU-a, sedam je zemalja bilo suzdržano. Hrvatska, Češka, Poljska, Mađarska, Litvanija, Rumunija i BiH", pojasnili su. 

BiH je bila suzdržana tokom glasanja u UN, ali svejedno nije deo Evropske unije, naglašava zagrebački portal "Indeks". 

Podsetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je ubedljivom većinom izglasala rezoluciju kojom se američka administracija indirektno poziva da povuče odluku o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela. Među 128 država koje su bile za našle su se četiri stalne članice Saveta bezbednosti, Kina, Rusija, Francuska i Velika Britanija, ali i Nemačka, Srbija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Albanija… Protiv je, osim SAD i Izraela, glasalo još sedam zemalja, 35 ih je bilo uzdržano, a 21 nije učestvovala.



(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

075

23.12.2017 07:51

Ko zna, možda znaju nešto što mi ne znamo, možda Velika Britanija "out" a mi "in"! Sve je moguće kada se sjetim Rumunije i Bugarske koje su bukvalno preko noći dekretom "velikog brata" ušli u EU!!

ODGOVORITE
Name

klima

23.12.2017 09:29

Sanjati se mozda svasta.

Name

Tag

23.12.2017 09:30

Druze, sta ce se ovdje promijeniti, kad mi udjemo u EU? Moracemo postovati neka njihova pravila igre koja nismo u stanju postovati. Nemamo ni industriju kojom mozemo finansirati svoje postojanje. Dok god se ovi ljudi ovdje ne promijene, nece nam biti bolje. A ovi ljufi ovdje se svaki dan mijenjaju na gore.

Name

re re re

23.12.2017 11:58

Kad je voditelj nabrajao posle izgovorenih tih zemalja rekao je “i” BiH sto se moze smatrati ispravnim i na hrvatskom i na srpskom i na bosanskom. Znaci slovo i neko smatra da veze a neko da razdvaja. A dal je sad jedno od ovog ispravno ili ono drugo ili oboje???? Hahahahahah

Name

Tag

23.12.2017 10:50

HRT nije pogrijesio, BiH jeste clanica EU, ali ponizena clanica, kao i ostatak Jugoslavije. Upravo nam je EU i razvalila bivsu drzavu, a onda razvalila sve republike redom. Svoj parama nas drze na inzulinu dok nas domaci olos ne dovefe do livade, a livada je tu, u potoku.

ODGOVORITE