Srbija sama donosi odluke

Srbija je suverena država, i na srpskim liderima je da odluče kako će sprovoditi svoje odluke, navodi Ambasada SAD.

  • Vijesti
  • Srbija


To je odgovor američke ambasade na pitanje "Večernjih novosti" da li će stav Srbije da ne uvodi sankcije Moskvi, ponovljen tokom susreta predsednika Aleksandara Vučića sa Vladimirom Putinom, uticati na odnose Beograda i Vašingtona.

U saopštenju Ambasade se ističe da SAD imaju odlične odnose sa Srbijom i raduju se tome da ih u budućnosti održavaju. 

Ambasada SAD ukazuje da, dok Srbija ima multivektorski pristup spoljnoj politici, njeni lideri su u više navrata veoma jasno ponovili da je njen prioritet broj jedan ulazak u Evropsku uniju. 

"Građani Srbije su rekli da članstvo u EU vide kao put ka prosperitetu i ka modernoj, funkcionalnoj demokratiji. Kako Srbija nastavlja tim putem, deo tog procesa uključuje da Srbija objasni kako će uskladiti svoju spoljnu politiku sa zajedničkim evropskim politikama i vrednostima", zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

ro

23.12.2017 08:43

SAD gube polako uticaj.Nije moglo vječno da se teroriše po svijetu.Pobiju milione Arapa radi nafte a na drugoj strani KAO PODRŽAVAJU ISLAM na Kosovu i BiH.Čim izgube interes kolo se okrene.Nevjerovatan ineres.U UN na glasanju V.Britanija glasala protiv SAD.Ne treba dalje komentarisati.Tereza pročitala Trampa i okrenula priču.

Trampu je sve to naštimano više zla su činili pre njega pa niko nije njima rekao ne.Što se tiče arapa i treba ih gaziti jer se je bagra nakotila pa sad nemaju šta jesti i terorišu svjet.Uskoro će svi shvatiti da je islam najveće zlo čovječanstva.A islamskokatolička unija uništva sve pred sobom(nato-eu).

Re

23.12.2017 09:28

Islam podrzavaju muslimani i niko drugi.Da.i Vucic,Nikolic i Srbija kojoj su Arapi dali kredite i koji su kupili hiljade hektara zemlje u Vojvodini.

popara

23.12.2017 09:39

@re Jest vala,islam napada sviju,eno muslimanske zemlje su bombardovale London,Amsterdam i Moskvu.Svi avioni su se bezbjedno vratili i ciljevi su unisteni.Nema civilnih zrtava,operacija se nastavlja.

popara

23.12.2017 10:06

Zna Amerika sta prica ambasador njene Drzave i sta kaze Srbija polako tone a sto se tice muslimana ne moze im niko nista jedan musliman ima desetero i vise djece dok ostali imaju jedno ko nijedno znaci ne moze jedan protiv deset.

Realno

23.12.2017 14:19

Srbija dok potone ne znam gdje će te Vi biti ?Ustvari znaš ti dobro kako ste prošli zadnji put,ako hoćeš reprizu,izvoli.Možda se i rađate biološki a nestajete OVAKO zbog takvog idiotizma što pišeš.

re

23.12.2017 15:04

srbija

23.12.2017 09:24

Kadaje srbija bila drzava za mloge balkanske drzavese nije znalo srbija posla u vjecnost osmansko carstvo i austro ugarsko carstvo oni izgubise rat sa srbijom obadvije te carevine su napadale na srbiju i otislesu u vjecnost a srbija i danas postoji i postojace zivela srbija.

Ocito si imao jedinicu iz istorije. Raspitaj se koliko je stara drzava Bosna Srebrena.Da ti kazem nisam musliman.

Srbijo moja

23.12.2017 10:40

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.