OKS izabrao najbolje u 2017. godini

Olimpijski komitet Srbije dodelio priznanja.

Ostali sportovi 23.12.2017 | 10:15
OKS izabrao najbolje u 2017. godini
Šampioni sveta u kajaku tandem Milenko Zorić - Marko Tomićević i najbolja tekvondoiskinja planete Milica Mandić proglašeni su za najbolje sportiste Srbije 2017. godine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

Mandić je drugi put dobila priznanje OKS posle 2012. godine, nakon što je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i srebro na šampionatu Evrope, a iste rezultate napravili su Tomićević i Zorić.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke tekvondo stručnjaka Dragana Jovića čiji su sportisti osvojili 12 medalja, a odbojkašica Tijana Bošković najbolji je mladi sportista.

Za najuspešniji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije posle odbrane trofeja Svetske lige, a ženska odbojkaška selekcija - prvakinje Evrope.

Sa tri posebna priznanja OKS je nagradio svetske šampione Vanju Stanković (tekvondo), Viktora Nemeša (rvanje) i Nemanju Majdova (džudo), kao i njihove trenere.

Nagradu "Olimpijsko srce" dobio je legendarni košarkaš i reprezentativac Vladimir Cvetković, dugogodišnji funkcioner FK Crvena zvezda u vreme kada je bio prvak Evrope.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković 2017. godinu ocenio je kao jednu od najuspešnijih i poručio da Srbija može da bude ponosna na uspehe svojih sportista.

"Godina za nama, za naše sportiste bila je veoma uspešna i verovatno najbolja postolimpijska godina koju pamtimo. Da osam olimpijskih medalja iz Rija nisu slučajnost pokazuje nam preko 20 medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima u 2017. Svim sportistima i njihovim stručnim timovima, koji su ostvarili vanserijske rezultate, čestitam na uspesima koji su nas učinili ponosnim", rekao je Maljković na tradicionalnom izboru OKS na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

On je dodao da je čitav sistem, kao i stručni tim pored sportista zaslužan za uspehe.

"Kao čovek koji je veliki deo života posvetio sportu svestan sam da se vrhunski rezultati grade na teškom radu pojedinaca, ali se ne može ostvariti bez podrške čitavog sistema. Sada je dobar trenutak da naglasim značaj uloge svih ljudi u sportu u tom sistemu, od klubova, Sportskih saveza, do nas koji se borimo da im svima obezbedimo uslove da ostvare svoje snove".

Naglasio je i da mu je čast što je na čelu OKS-a, ali i velika odgovornost kako bi se konstantno stvarali šampioni.

"Ponosno naglašavam da je 50 mladih sportista, osvajača medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima, u razvojnom programu OKS-a. Naši sportisti su najbolji ambasadori Srbije", zaključio je Maljković.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar