"Ne može Hrvatska u Šengen"

Ministar inostranih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da Hrvatska ne može računati na podršku Slovenije za članstvo u Šengen i OECD-u dok ne pristane na implementaciju arbitražne presude o granici.

Region 22.12.2017 | 19:57
"Ne može Hrvatska u Šengen"
"Hrvatska neće u Šengen prije nego što implementira arbitražnu odluku, a Slovenija neće podržati niti njen ulazak u OECD", kazao je Erjavec nakon sastanka vođstva svoje Demokratske stranke penzioner (DESUS) posvećenom njenim pripremama za parlamentarne izbore sredinom iduće godine.

"Sve dok se arbitražna odluka ne implementira davaćemo negativno mišljenje na hrvatsko članstvo u Šengenu. U Šengenu ne može biti država koja ne zna gdje su njene granice sa komšijama", kazao je Erjavec.

Dodao je kako Slovenija ne može dati saglasnost niti na aplikaciju Hrvatske za članstvo u OECD-u jer svojim ponašanjem prema implementaciji arbitražne presude i odnosom prema Ljubljanskoj banci i pitanju tzv. prenesene štednje hrvatskih građana u toj banci pokazuje da "ne poštuje vladavinu prava".

"Država koja koja nema nezavisan pravosudni sistem i ne poštuje međunarodno pravo ne može postati članica OECD-a u kojemu su najrazvijenije države svijeta", rekao je slovenački ministar i predsjednik stranke penzionera, kojega u domovini često zbog neodmjerenih i populističkih izjava.

(Fena) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

23.12.2017 16:14

Hrvati su umislili da su centar svijeta, da su najbitniji "čimbenici" međunarodne politike, da je od njih sve postalo, i zato mi je drago što ih ovi Slovenci krešu i što će im pokazati gdje im je mjesto.

ODGOVORITE