Zbog zakona neko mora odgovarati

"Ne znam šta će kreditori da urade jer je usvojen zakon koji nije primjenjiv. Možemo da uđemo u teoriju zavjere pa da kažemo da je neko usvojio zakon da bi dobio kredite, a da se ti zakoni neće primjenjivati", rekao je predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Ognjen Tadić.

Bosna i Hercegovina 22.12.2017 | 11:01
Zbog zakona neko mora odgovarati
"Kao predsjedavajući Doma naroda imam obavezu da sa gospođom Krišto (Borjana) ovaj zakon potpišem i da ga uputimo u objavljivanje", rekao je predsjedavajući Doma naroda PS BiH Ognjen Tadić komentarišući usvojeni set zakon o akcizama.

Tadić je rekao da će zakonsko riješenje usvojeno u različitom tekstu na srpskom u odnosu na hrvatski i bosanski sa zadovoljstvom potpisati.

"To radim sa zadovoljstvom, jer postoji mogućnost da moj kolega podnese apelaciju Ustavnom sudu koja će biti ojačana činjenicom da je zakon usvojen u različitim tekstovima", rekao je Tadić.

Tadić je naglasio da se radi o zakonu u cijoj je raspravi učestvovao sve i jedan novinar, analitičar, sve i jedna kafana.

"Ne znam šta će kreditori da urade jer je usvojen zakon koji nije primjenjiv. Možemo da uđemo u teoriju zavjere pa da kažemo da je neko usvojio zakon da bi dobio kredite, a da se ti zakoni neće primjenjivati", rekao je Tadić.

zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda iz reda bošnjačkog naroda smatra da je greška u Sekretarijatu.

"Nismo se upuštali u istragu ko je napravio grešku. Ali smo svjesni da je greška napravljena u Seretarijatu", rekao je Safet Softić, te dodao da i unutar dva doma postoje lektori te da treba sekretare pitati ko je napravio grešku.

"Neko je sigurno odgovoran i neko mora odgovarati", poručio je zamjenik predsjeavajućeg Doma naroda Bariša Čolak.

Pitanje je kako odgovoriti ovaj problem, tvrdi Čolak.

"Kako je moguće da iz jedne institucije izađe jedan zakon sa različitim tekstovima, i kažem vam da ne mislim da je ovo slučajnost", rekao je Čolak.

"Vidjećemo na koji način riješiti. Zakon bi mogao ponovo ići u proceduru", kazao je Čolak.

Podsjećamo, pred delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je obiman dnevni red, a među ostalim tačkama je i nekoliko zakonskih rješenja kao i revizorski izvještaji za 74 državne institucije.

Po hitnom zakonodavnom postupku trebale bi biti razmatrane izmjene zakona o platama i naknadama u bh. institucijama što je prijedlog Savjeta ministara, a ove izmjene se odnose na osiguranje jednakih prava na policijski dodatak.

(N1)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Piksi

22.12.2017 10:04

Narod je odgovoran! Mi plaćamo sve na kraju krajeva.

ODGOVORITE
Name

P

22.12.2017 10:43

Ma sve može kad je u pitanju keš u džep!

Name

ŽIKA Ž

22.12.2017 11:41

Ja sam žirant, DODO samo diži kredite!?

Name

borac

22.12.2017 10:07

Glupi ste vi svi za to.

ODGOVORITE
Name

R

22.12.2017 11:39

SAMO AKCIZE,DODO SAMO GAZI NAROD,BOLJE STO JE GORIVO SKUPLJE.

Name

mitar

22.12.2017 12:39

Gorivo na 5 maraka kao u ratu.

Name

Ankica

22.12.2017 11:08

To sto vi radite u domu naroda treba smuckati pa proliti na djubriste, mozda ce od toga u proljece krenuti zelena trava.

ODGOVORITE
Name

055

22.12.2017 11:22

Ma kakav Zakon,napiši instrukciju,ona ima snažnije pravno dejstvo,tako je u RS neznam kako je u svijetu!

ODGOVORITE