Protiv izmjena Izbornog zakona

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović iz SDA kaže da je ova stranka protiv Prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koji je predložio Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 21.12.2017 | 17:16
Protiv izmjena Izbornog zakona
Džaferović tvrdi da predložena rješenja vode ka dodatnoj diskriminaciji i udaljavaju BiH od odluka koje je donio Evropski sud za ljudska prava.

"Savjet EU za spoljne poslove jasno je rekao da BiH ne treba da usvaja nikakva rješenja u Izbornom zakonu koja bi zemlju dodatno udaljila od sprovođenja odluka Evropskog suda za ljudska prava u predmetu `Sejdić i Finci` i nekoliko drugih odluka u vezi sa tim", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Kada je riječ o Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Džaferović kaže da rješenja iz ovog zakona vode do dodatnih etničkih podjela.

On kaže da, prema ovim rješenjima, u Domu naroda FBiH ne bi mogao da sjedi Hrvat iz Sarajeva.

Govoreći o rješenjima predloženim za Mostar, Džaferović tvrdi da ona vode ka dominaciji ne samo jednog naroda, već jedne političke stranke.

Prema njegovim riječima, za Mostar je potrebno rješenje prema kome će svi narodi biti ravnopravni.

Komentarišući usvojeni set zakona o akcizama, Džaferović je rekao da su ti zakoni usvojeni u tekstovima u kojima su usvojeni i da će kao takvi biti i objavljeni, jer "to tako mora biti".

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sefke

21.12.2017 17:45

boljebimu bilo da ispita svoje korene ako nezna neka pita akademika saliha selimovica once mu lijepo objasniti koje prvi od njegovih dali dedo ili pran dedo posto potur a stose tice izmjene zakona bice izmjena samo da oni mogu da kradu nastimace oni sebi nece pitati jadni narod

ODGOVORITE
Name

Dzaba Izbori

21.12.2017 21:05

ako se ne ukine papkarenje.

ODGOVORITE