Velika akcija policije u FBiH

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva "MREŽA I", danas u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na dvadeset tri lokacije na području Grada Zenica, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.

Bosna i Hercegovina 20.12.2017 | 08:27
Velika akcija policije u FBiH
Aktivnosti u okviru operativne akcije "MREŽA I" nastavljene i usmjerene protiv 21 osobe čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišavanju slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva "MREŽA" i "MREŽA I", koje je sprovodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Haman ima

20.12.2017 10:04

Kazu nema posla u BiH!? Sipa radi prekovremeno i nikad da privede kraju.

ODGOVORITE
Name

BBS

20.12.2017 10:05

Eeee zato u Zvorniku se nista ne radi po tom pitanju.Nije niko uhapsen od dilera zadnju deceniju!!!

ODGOVORITE
Name

lane

20.12.2017 10:06

U Federaciji bar pokusavaju suzbiti narkomaniju.

ODGOVORITE
Name

Kako

20.12.2017 10:36

Kako da hapsi po Srpskoj,ko bi Cvijanovicki dao da smrce,vidis da je zena sva napusena kad prica.

ODGOVORITE