Nastaviti put ka Evropskoj uniji

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini saglasili su se večeras u Briselu da BiH mora nastaviti pozitivan zamah da bi se približila EU.

Svijet 18.12.2017 | 21:10
Nastaviti put ka Evropskoj uniji
Zvizdić, koji je sa Mogerinijevom razgovarao o najnovijim dešavanjima na evropskom putu BiH, te o političkoj situaciji u BiH, rekao je da BiH sa velikom pažnjom očekuje objavljivanje najavljenog strateškog dokumenta o proširenju i naglasio da vjeruje da će strategija odražavati jasnu podršku perspektivi proširenja EU na zapadni Balkan, saopšteno je iz Savjeta ministara.



On je naglasio da BiH pridaje izuzetan značaj političkom dijalogu sa EU, te upoznao Mogerinijevu o stepenu realizacije Reformske agende i odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Mogerinijeva je čestitala usvajanje seta zakona o akcizama kao bitnom koraku ekonomskog razvoja.

Mogerinijeva večeras u Briselu organizuje radnu večeru za zvaničnike zemalja regiona, a kojoj će prisustvovati i komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Mogerinijeva i njeni sagovornici razgovaraće o posljednjim dešavanjima u regionu i perspektivi za narednu godinu.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Slijepi

18.12.2017 21:45

Ovde propast a ovi u nirvani.

ODGOVORITE
Name

Mario

18.12.2017 22:37

Pusti snovi....Bosna ce uci u EU nikad a mozda ni tad....

ODGOVORITE
Name

zvizdic

19.12.2017 00:03

Boljebi bilo denisu da izuci svoje poreklo akoje rodom od gacka onda potice od gatackog srbina dure zvizdica [hasana zvizdica] koise poturci i prozva hasan koije podigo gatacku djamiju i svojoj zeni slavi kojase nije poturcila podigoje crkvu svetog nikole prema mostaru za evropsku uniju ima kada bosna je u evropi toje cinjenica boljebijoj bilo da tu i ostane vidi hrvatsku staje boljem polozaju narod bjezi glavom bez obzira ko i iz bosne.

ODGOVORITE
Name

maky

19.12.2017 00:31

Samo bez Srba...

ODGOVORITE
Name

kunta-kinte

19.12.2017 05:51

Idemo "evropskim putem" dalje!

ODGOVORITE