Kolege zajedno otišle u smrt

Dvojica radnih kolega, dvadesetjednogodišnjaka, zaposlenih u preduzeću "Ćutuk" iz Žepča, poginula su danas u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su učestvovali kedi te firme te reno megan i autobus.

Bosna i Hercegovina 18.12.2017 | 20:38
Kolege zajedno otišle u smrt
Tragedija se, kako je potvrđeno iz MUP-a ZDK, u 6.50 dogodila u mjestu Poljice, opština Maglaj.

Mladići Marin K. i Josip A. teško su povrijeđeni u toj nesreći, te su prebačeni u zeničku Kantonalnu bolnicu, gdje su izgubili bitku za život. O jačini udara svjedoči i podatak da su ih iz smrskanog automobila izvlačili vatrogasci.

U firmi "Ćutuk" danas nismo uspjeli dobiti više informacija o tragično stradalim mladićima.

"Da, obojica su radila kod nas i trenutno ovdje nema niko ko vam može dati izjavu. Saradnici su otišli kod porodice jednog od stradalih kolega", tihim glasom rekla nam je djevojka koja se javila na telefon ove kompanije.

Saobraćaj se na ovoj dionici puta, od 7.20, zbog uviđaja, odvijao jednom trakom. Uviđaj su obavili policajci MUP-a ZDK sa dežurnim kantonalnim tužiocem.

To je tek jedan od četiri sudara koji su se danas i juče dogodili na bh. putevima. Tri vozila sudarila su se danas oko sedam časova i kod Hadžića, u mjestu Zovik, a povrijeđene su dvije osobe.

"Povrijeđena lica prevezena su u Opštu bolnicu Sarajevo kako bi im bila ukazana ljekarska pomoć", rekli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nešto prije 11 časova, na putu Jablanica - Mostar, u mjestu Drežnica, sudarila su se dva automobila, a povrijeđene su četiri osobe. Jedno vozilo, nakon udara, završilo je prevrnuto na bok, na samom putu.

"Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 10.45. Ljekarska pomoć ukazana je povrijeđenim licima", rekli su iz MUP-a HNK.

Dan ranije se nezgoda dogodila i na području Mrkonjić Grada, u mjestu Bočac, a lakše su povrijeđena dva lica, te im je pomoć ukazana u mrkonjićkom Domu zdravlja.

U toj nezgodi učestvovali su V.T. (26) iz Gradiške s reno kliom, B.G. (20) iz Banjaluke s mercedesom, te Mrkonjićanin R.Š. (42), koji je vozio polo, a s kojim je u vozilu saputnik bila N.Š. Povrijeđeni su V.T. i N.Š.

Pijan udario ženu

Šezdesetogodišnja Fočanka R.I. teško je povrijeđena kada ju je u fočanskoj Ulici kralja Petra, dok je prelazila put, juče oko 11 časova udario BMW, a za čijim volanom je bio njen pijani sugrađanin Nevenko Zarić.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je imao 2,62 g/kg alkohola u organizmu, zbog čega je nakon ove nezgode uhapšen.

"R.I. je prevezena u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje joj je ukazana medicinska pomoć i gdje je zadržana na liječenju, a nakon toga je prebačena na dalje liječenje u Bolnicu Koševo u Sarajevo", rekli su iz policije.

Izvor: NN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Stvarno,

19.12.2017 17:34

mislim da je doslo vreme ,da se neko obracuna sa ovim pijancima ,pobise i staro i mlado ,ja mislim ;da bi ministar za saobracaj i veze 'mogao pod hitno podneti ostavku,tako se to radi u svetu.

ODGOVORITE
Name

Zmaj

19.12.2017 18:26

Donijeti zakon zabrane proizvodnje alkohola. Tek tada nece biti saobracajki. Sve je uvijek isti razlog prokleti alkohol. On ne poznaje ni vjeru ni naciju.

ODGOVORITE
Name

kkk

21.12.2017 13:52

Nismo u Saudijskoj Arabiji pa da zabranjujemo proizvodnju alkohola. Drugo je pitanje kulture vozaca i rada saobracajne policije. Mi generalno imamo problem sa alkoholizmom, kod nas i saobracajni policajci tokom sluzbe piju a o vozacima da i ne govorimo.

Name

kolege

20.12.2017 09:49

Pokojim dusi oboici trebaloih je zajedno i sahraniti jednog pored drugog kadaje bila sudbina da zajedno odu usmrt neka zajedo pocivaju.

ODGOVORITE