Brajant: Mogao sam da vidim 5-6 poteza unaprijed!

Kobi Brajant, koji će u noći između ponedeljka i utorka postati besmrtan, rekao je da je sezone 2012/2013 mogao da predvidi pet ili šest poteza.

Košarka 18.12.2017 | 20:45
Brajant: Mogao sam da vidim 5-6 poteza unaprijed!
Legendarnom igraču Los Anđeles Lejkersa biće povučena oba broja, 8 i 24, pred početak utakmice protiv šampiona Golden Stejt Voriorsa.

Upravo zbog toga, u Sjedinjenim Američkim Državama, ceo dan posvećen je Brajantu koji je iza sebe ostavio ogromnu zaostavštinu u NBA ligi.

Kobi je za ESPN rekao da je sezone 2012/2013 mogao da predvidi poteze jer je tada igrao možda i najbolju košarku u karijeri.

"To je sezona u kojoj sam povredio ahilovu tetivu. Osećao sam da igram najbolju košarku u mojoj karijeri", rekao je Kobi za ESPN. Brajant je na meču protiv Golden Stejta doživeo tešku povredu, ali uprkos bolu, ostao je na terenu i izveo dva slobodna bacanja. Jedna od legendarnijih scena u istoriji ove lige.



Brajant se toliko žrtvovao u poslednjih nekoliko utakmica, da je igrao u proseku preko 45 minuta kako bi Lejkersi izborili plej-of.

"Morao sam da radim kao manijak... Mentalno, mogao sam da vidim pet ili šest poteza unapred i tako neke lude stvari. To su mi bila jedna od omiljenih vremena. Umalo me nije ubilo, ali bilo je zabavno", rekao je kroz smeh Brajant.

Brajant je odigrao 78 utakmica u sezoni 2012/2013 i prosečno je beležio 27,3 poena, šest asistencija i 5,6 skokova. Kobi je uspeo da odvede Lejkerse u plej-of, ali nije mogao da igra zbog teške povrede.

Naredne godine odigrao je samo šest mečeva, a potom je u ligi ostao još dve takmičarske godine. Tokom karijere postigao je 33.643 poena, a ligi je ostao čak 20 sezona.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar