"Odrastanje Zvezdinog tima u najskupljoj školi!"

"I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu", poručuje strateg crveno-belih pred duel sa Fenerbahčeom.

Košarka 18.12.2017 | 19:15
"Odrastanje Zvezdinog tima u najskupljoj školi!"
Crvena zvezda nastavlja put. Posle pobede nad Valensijom i trijumfa u Baru, ekipa Dušana Alimpijevića završava mini turneju gostovanjem šampionu Evrope, Fenerbahčeu u Istanbulu u 13. kolu Evrolige.

Trener Zvezde ističe da je u pitanju najjači rival, jedan od glavnih favorita za titulu, ali da će njegov tim odigrati dobar meč.

''Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata. Izvanredan tim koji predvodi čovek za koga imam izuzetno poštovanje i veliki trener najuspešniji u istoriji Evrolige. Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Crvene zvezde mts.

On je dodao da će u Istanbulu moći da računa na sve igrače, na meču koji je veoma važan za njegov tim.

"Ova utakmica će biti još jedan korak u odrastanju i sazrevanju ovog tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi, protiv Fenerbahčea. Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet, i jako im je teško parirati. Mi želimo da damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da zamerimo. Svi su zdravi, uspeli smo da raspodelimo i svima minutažu u važnoj utakmici sa Mornarom, osim Džejmsu Feldinu, najveći problem, kao i svim drugim ekipama je umor od putovanja u ovakvom ritmu", naveo je Alimpijević.

Utakmica Fenerbahče - Crvena zvezda mts igra se u utorak od 18.45 časova u Ulker areni u Istanbulu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar