Serija "Senke" odlaze sa RTS-a

„Ubice mog oca“ otkupljene su za 900. 000 evra, a nekadašnji lider DS-a papreno će platiti i prava za Bjelogrlićevu seriju.

Srbija 18.12.2017 | 14:40
Serija "Senke" odlaze sa RTS-a
Nakon serije „Ubice moga oca“, koja je na veliko iznenađenje gledalaca prešla na novi kablovski kanal TOP, a koju je, kako je „Alo!“ ekskluzivno pisao, preuzeo Dragan Đilas, program novog kanala pojačaće i hit serija „Senke nad Balkanom“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

Naime, druga polusezona „Senki nad Balkanom“ preseliće se sa javnog servisa za sada nepoznatu sumu, dok je za prelazak „Ubica moga oca“ plaćeno neverovatnih 900.000 evra!

Budući da je Đilas iskoristio sukob između glavnog i odgovornog urednika RTS-a Dragana Bujoševića i reditelja i scenariste „Ubica moga oca“ Predraga Gage Antonijevića kada je otkupio prava za istoimenu seriju, dobro obavešten izvor za „Alo!“ kaže da Đilas nije štedeo kada je reč o cifri koju će ponuditi i za “Senke nad Balkanom”.

- Đilas je „Ubice“ otkupio po ceni od 900.000 evra, sumi zbog koje su svi ostali zaprepašćeni. On je znao u šta ulaže i da će mu se to isplatiti jer bi njegovi reklamni spotovi bili puštani u toku serije koja je već postigla neverovatno veliku gledanost. Serija „Senke nad Balkanom“ takođe broji milione gledalaca i očigledno je da su Dragan Đilas i osnivač kablovskog operatera SBB Dragan Šolak sklopili dogovor za njen odlazak sa RTS-a. Pretposlednja deveta epizoda emitovana je na RTS-u, ali će ostatak prve sezone serije Dragana Bjelogrlića gledaoci imati prilike uskoro da prate na kanalu TOP - objašnjava za „Alo!“ izvor upućen u čitavu priču i dodaje da Đilas sve ovo radi zbog predstojeće kampanje, s obzirom na to da je najavio da će se ponovo kandidovati za gradonačelnika na lokalnim izborima u Beogradu.

- Pošto će „Ubice mog oca“ i „Senke nad Balkanom“ sigurno imati veliku gledanost i na kablovskom kanalu, s obzirom na to da TOP kanal pripada mreži SBB-a koja ima veliku pokrivenost, on namerava da svoje propagandne spotove pušta upravo tokom emitovanja ovih serija - zaključuje naš sagovornik.

Kada smo pozvali producentsku kuću „Kobra“ čiji je osnivač Dragan Bjelogrlić, rekli su nam da su u toku pregovori oko nastavka emitovanja serije.

- Da li će serija preći na kablovsku televiziju ili ostaje na RTS-u zaista se još ne zna. Još teku pregovori i nemamo konačnu informaciju - rekli su iz producentske kuće koja realizuje „Senke nad Balkanom“ za „Alo!“.

Arsić: Đilas bi dao i devet miliona!

Povodom saznanja do kojih je došao naš list, glumac Tihomir Arsić kaže da ovakve stvari nikoga ne treba da čude.

- Čitav problem je u javnom servisu koji ovakve serije pušta niz vodu. Problemi na RTS-u su ogromni i čini se da su veći nego kada nije bilo novca. Što se tiče Đilasa, njemu ne bi bilo mnogo ni da je dao devet miliona za seriju, jer on taj novac posle refundira od poreskih obveznika. Đilas uvek ima računicu i zna šta mu se isplati. Samo ostaje da vidimo koliko će propagandnih spotova puštati u toku serija - zaključio je Arsić za „Alo!“.

(Alo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MORAM PRIZNATI

18.12.2017 13:56

FALA BOGU KAD SVAKO REZIRA I GLUMI KUDA IDE NASA KINEMATOGRAFIJA.

ODGOVORITE
Name

Re

18.12.2017 14:40

bar dobri glumci imaju posla vise nego ikad. Ali nazalost kvaliteta puno nema gdje se snima 30 serija istovremeno

Name

Bkl

18.12.2017 15:16

Banda mafijasko politicka

Name

RE

18.12.2017 16:47

Postali smo u svemu dno dna jedina nasa slika su rialiti. Imali i jedan film ili neka serija da nema sexi scena i skidanja. Pa gledaju to i djeca .Mada su moja vec punoljetna ali opet mi bude neugodno kad sta prikazuju i samo kazu nikad filma bez sexa.

Name

Marko Hinic

18.12.2017 23:25

Da li je moguce da ce i senke nad balkanom uskoro biti emitovane na top tv hd kanalu posto se prica da ce sbb i ovu seriju da otkupi to jest djilas i da li je moguce da je sbb toliko jak pa da uzimaju rts i senke nad balkanom