Oduzete cigarete bez markica

Službenici Jedinice granične policije Hum saopštili su da su spriječili nezakonit promet 3. 990 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica. Otkrivene su graničnom kontrolom Audija, bh. nacionalnih oznaka, na području Foče.

Bosna i Hercegovina 18.12.2017 | 14:01
Oduzete cigarete bez markica
Protiv državljanina Bosne i Hercegovine M.S. (1983.), koji je i vlasnik vozila, Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, tržićne vrijednosti oko 16.000 KM.

U istom saopštenju se navodi da su službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Austrije koju je na uvid dao S.J. (1976.) prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi.

Državljanin Republike Srbije kontrolisan je u VW Polo, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske. pri ulasku u BiH .

Takođe se navodi da je na MGP Rača kontrolom teretnog motornog vozila Daf, nacionalnih oznaka Makedonije, otkrivena i falsifikovana vozačka dozvola Republike Makedonije koju je na uvid dao B.S. (1994.), državljanin Makedonije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem su nalogu vozačke dozvole oduzete. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima.

Službenici JGP Bijeljina  zbog neispunjavanja uslova nisu dozvolili ulazak u BiH šest državljana Narodne Republike Kine. Kontrolisani su na MGP Rača, a u skladu sa zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Srbiju.

I službenici JGP Aerodrom Tuzla lišili su slobode R.B. (1981.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanka BiH bila je na letu za Berlin. Predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Takođe,  pri ulasku iz BiH na MGP Orašje lišen je slobode K.T. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči zbog krivičnog djela „teška krađa“. Prilikom pregleda bh. državljanina službenici JGP Orašje našli su manju količinu marihuane.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona protiv K.T. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Ovo lice je predato službenicima Sudske policije Doboj, saopšteno je iz Granićne policije BiH o kontrolama izvršenim tokom vikenda.

(BN)  

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tata

18.12.2017 13:07

Udri po sirotinji.Šleper može ali pmv NE. Jad i tuga.Samo biježi dijete iz BiH vidiš da nema ni za hljeba.

ODGOVORITE