U akciji uhapšeno osam osoba

Službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage koja je obavljena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su osam osoba u akciji pod nazivom KAT.

Bosna i Hercegovina 18.12.2017 | 13:24
U akciji uhapšeno osam osoba
K.M. (1981.god.), Č.O. (1981.god.), M.M. (1990.god.), K.Đ. (1988.god.), H.E. (1985.god.), V.E. (1989.god.), B.M. (1986.god), A.Z. (1988.god.) uhapšeni su u Kaknju, a na teret im se stavlja neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretreseno je osam lokacija, policijski službenici ove Uprave u prethodnom periodu, a u okviru ove istrage, pored gore navedenih, lišli slobode još sedam osoba. Kod navedenih lica je prilikom pretresa pronađeno oko jedan kg opojne droge „Amfetamin“, određena količina opojne droge „Canabis Sativa L“, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmenim krivičnim djelom.

Osobe koje su danas lišena slobode biće kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

U sklopu navedenih aktivnosti, angažovana je i Poreska  uprava FBiH, koja će u okviru svoje nadležnosti izvršiti kontrolu jednog ugostiteljskog objekata u Kaknju u kojem su se organizovale igre na sreću, a koji su osumnjičeni koristili za preprodaju opojne droge. 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti asistenciju pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. 

Tehničku podršku u realizaciji operativne akcije „KAT“ pružala je SIPA, saopšteno je iz FUP-a.

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

šit

18.12.2017 12:28

Pacovi su se namnožili. Teško je to sada iskorijeniti.

ODGOVORITE
Name

kuku meni

19.12.2017 10:34

Svaki put kao da snimaju neki Film u SAD anas tjeraju da gledamo Turske, ruske,spanske Serie. Kako da budu foto reporteri na mjestu kad se sirotinja hapsi a kad veliki kradu nemoze se nista dokzati?

ODGOVORITE