Mreža za bogate i za siromašne

U SAD će ubuduće postojati internet za bogate i siromašne - oni koji mogu da plate više imaće brži internet i bolje programe, a oni koji nemaju toliko moraće da se zadovolje sporijim protokom podataka i slabijim mogućnostima softvera.

Svijet 18.12.2017 | 12:44
Mreža za bogate i za siromašne
Od prvih dana interneta svi, i veliki koncerni i pojedinci, mogli su da "surfuju" istom brzinom.

Odluka američke Komisije za savezne komunikacije da ubuduće količina uplate određuje brzinu interneta podijelila je korisnike.

Američka vladajuća administracija i republikanci pozdravili su ukidanje ravnopravnosti na internetu.

Odluka je zadovoljila velike američke telekomunikacione koncerne - poput "Američkog telefona i telegrafa" /AT&T/, te "Verizona" i "Komkasta".

Riječ je o velikim sumama novca od prodaje i pretplate na internet sadržaje.

Prije svega, bitka se vodi između dva giganta: "Amazona" i "Gugla", ali tu su "Epl" i "Majkrosoft".

Gotovo svaki od njih stvara vlastitu platformu za multimedijalne sadržaje i želi da dođe do što više korisnika.

Američka administracija objašnjava da "potpuna nezavisnost vlasnika telekomunikacionih mreža, koji su dužni da svima ponude iste uslove prenosa podataka, predstavlja prepreku za investicije i inovacije mreže".

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

laki

18.12.2017 12:14

Nesretni amerikanci. Pa i na tom polju zaostaju za nama. Od kad to kod nas perfektno funkcionise. Povlasteni ( bogati ) imaju protok kakav god pozele i u cemu ga god pozele a ne samo na Internetu. Sirotinji raji ostaje i dalje da klajka za njima kako na Internetu tako i na svemu ostalom. Pa to je bar vidljivo i jednim okom.

ODGOVORITE
Name

cris

18.12.2017 12:34

E sad da se ti "siromasni" slože i odreknu se interneta neko vrijeme,uslovi bi im se ponudili i bolji nego sad. Sloga u narodu sve može da riješi.

ODGOVORITE