''Orlići'' pobijedili Katar, čestitke od Ćavija!

Mlada fudbalska reprezentacija savladala je Katar 2:1 (1:1) u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Dohi.

Fudbal 18.12.2017 | 13:00
''Orlići'' pobijedili Katar, čestitke od Ćavija!
Strelci za Srbiju bili su Igor Zlatanović u 17. i Đorđe Denić u 81. minutu, dok je Nemanja Vučić u 45. minutu postigao autogol za domaćina.

Trijumf selekcija koju je vodio Goran Đorović dodatno dobija na značaju jer je za domaćina igrao tim do 23 godina, a u ekipi Srbije bilo je nekoliko 18-godišnjaka koji su debitovali kao što su Dejan Joveljić, Strahinja Bošnjak, Strahinja Jovanović i Ranko Veselinović.

Mladim srpskim fudbalerima posle meča čestitali su čuveni trener Bora Milutinović i legendarni fudbaler Barselone Ćavi Ernandes. trenutno član katarskog Al Sada.

Izabranici Gorana Đorovića, među kojima je bilo i nekoliko igrača rođenih 1999. godine, savladali su Katar rezultatom 2:1 (1:1), pogocima Igora Zlatanovića u 17. i Đorđa Denića u 81. minutu.

Naša U-21 selekcija počela je meč u sastavu Ostojić, Stevanović, Veselinović, Ćalasan, Vučić, Mićin, Račić, Adžić, Pantić, Pantović, Zlatanović, a u nastavku su zaigrali Jevrić, Bošnjak, Lutovac, Joveljić, S. Jovanović, Mesarović i Denić.

"Orlići" su time stavili tačku na seriju sjajnih igara u 2017. godini, s obzirom na to da su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji ostvarili maksimalan učinak - pet utakmica, pet pobeda.

U starijoj selekciji debitovali su U-18 igrači Strahinja Bošnjak, Strahinja Jovanović, Dejan Joveljić i Ranko Veselinović, a Jovanović je asistirao prilikom postizanja odlučujućeg gola.

Utakmici su prisustvovali predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i sportski direktor Goran Bunjevčević, a "orlići" su se kasnije sreli sa legendarnim trenerom Borom Milutinovićem i španskim asom Ćavijem Ernandezom, koji igra za katarski Al Sad.

Kokeza se sastao sa prvi čovekom FS Katara Hamadom Al Tanijem, koji mu je čestitao na plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji i raspitivao se o radu FSS sa mlađim kategorijama.

Srpska delegacija, u kojoj je uz predsednika Kokezu bio i sportski direktor Goran Bunjevčević, obišla je akademije za razvoj mladih talenata, kao i stadione na kojima će se igrati utakmice Mundijala 2022. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar