Milinković prekinuo nevjerovatan niz Seltika!

Šampion Škotske izgubio prvi put od proleća 2016. godine.  Bio sa Zvezdom, pa u Romi, sada je srušio Seltik! Manuel David Milinković (23) je sa dva gola za Harts prekinuo nestvarnu seriju Seltika od 69 utakmica bez poraza.

Fudbal 18.12.2017 | 11:00
Milinković prekinuo nevjerovatan niz Seltika!
Posle godinu i po i čak 69 odigranih utakmica, Seltik je izgubio prvenstveni meč u Škotskoj.

Ekipa Brendana Rodžersa doživela je ove subote prvi poraz od maja 2016. godine, jer je naišla na neverovatni Harts, na čelu sa Manuelom Milinkovićem (23), srpskim vezistom rođenim u Francuskoj.

Bivši igrač Rome, koji je kratko vreme proveo i u Crvenoj zvezdi, Radu i Basku, postigao je dva gola, kojima je potvrdio ubedljivu pobedu protiv šampiona.

HARTS - SELTIK 4:0 (2:0)

Osim Milinkovića, strelci za domaćina bili su tinejdžer Hari Kokren (16) i iskusni Kajl Laferti, a interesantno je da je Harts njihovim pogocima postao prvi tim u Škotskoj koji je savladao branioca titule od dolaska Brendana Rodžersa.

Nekadašnji menadžer Liverpula i dalje ima skoro neverovatan ligaški učinak na klupi Seltika: 46 pobeda, devet remija i samo jedan poraz, uz gol razliku "plus 107".

Uprkos neuspehu, Seltik je i dalje prvi na tabeli, sa dva boda više i odigranom utakmicom manje od drugoplasiranog Aberdina, odnosno sa pet više od Rendžersa, koji je treći.



Harts je sa stilom prekinuo Seltikovu seriju jer je u 19. kolu prvenstva Škotske pobedio sa 4:0. Prvi gol je postigao Hari Kokran u 26, drugi Kajl Laferti u 35. na asistenciju Milinkovića.

Potom se priključio srpski igrač rođen u Francuskoj i golovima u 48. i 76. minutu. Seltik pre ovoga nije znao za poraz u šampionatu Škotske od prošlog maja.

Milinković je u Hartsu na pozajmici iz Đenoe. Tokom 2013. je došao u Zvezdu, trenirao je sa timom ali zbog papira nije zaigrao za crveno-bele. Nakon toga je usledila selidba u BASK , pa Romu pre dve godine.

Posle kratke epizode u Salernitani postao je igrač Đenoe, ali uglavnom i tu na pozajmicama, u Fođi, Mesini, Virtusu i sada Hartsu.

Inače, Seltiku ovaj poraz nije mnogo naškodio jer je i dalje prvi na tabeli Škotske sa 41 bodom. Aberdin je drugi sa 39, a Harts je peti sa 27 bodova.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar