Huligan lumpovao uz ćirilicu

Huligan sa derbija lumpovao uz „ćirilicu“

Srbija 18.12.2017 | 07:58
Huligan lumpovao uz ćirilicu
U grupi plaćenika iz Hrvatske koja je za vreme derbija divljala na stadionu FK Partizan bio je Stjepan Stipe Mihovilović (30), koji je jednom hapšen, jer je na svadbi u mestu Klisa u Hrvatskoj pucao iz "kalašnjikova" uz srpsku pesmu "Kalašnjikov"!

Huligan iz Splita i njegovi saborci su od nalogodavaca u Beogradu dobili po 10.000 evra da divljaju na derbiju.

Hrvatska štampa je i ranije pisala o Mihoviloviću, jer je na jednoj svadbi zaradio robiju posle šenlučenja! On je na svega nekoliko metara od mlade i mladoženje pucao u vazduh iz „kalašnjikova“ uz istoimenu srpsku pesmu.

- On je robijao i zbog pucnjave, jer je ugrozio sigurnost građana na toj svadbi. Nekoliko njih je divljački pucalo u vazduh, ne razmišljajući o bezbednosti. Jedan od njih je na beton stavio torbu iz koje je vadio municiju i pucao, a zatim su se smenjivali i ostali. Na „jutjubu“ postoji i snimak „Kliški pir“ na kojem se hvale svojim podvigom - ispričao je naš izvor.

U opisu snimka navodi se: „Ovako se treba veselit‘“!

Međutim, kriminalna biografija Mihovilovića ne počinje haosom na svadbi, već mnogo ranije. Pre nekoliko godina pobegao je iz zatvora dok je u Šibeniku služio kaznu od tri i po godine zbog pljačke benzinske pumpe „Europa mill“ i poslovnice Prve sportske kladionice u Splitu 2007.

- Mihovilović je pušten u pratnji pravosudnih policajaca na sahranu svojoj tetki u Bristivici u Kaštelanskoj zagori. Međutim, očito je već pri podnošenju zahteva imao malo drugačije planove. U toku sahrane umakao je pažnji čuvara, pobegao sa groblja i uskočio u automobil koji ga je čekao pored puta. Uz saradnju zatvorskih čuvara policija ga je ubrzo uhvatili u klubu „Tropik“ na poznatoj plaži Bačvice - objavio je ranije hrvatski portal „Jutarnji“ i dodao da je uhapšen zajedno sa svojim ortakom, inače vozačem Hitne pomoći, koji je i sam poznat policiji.

Prema pisanju hrvatskih medija, Mihovilić je u svet kriminala ušao još kao maloletnik. U njegovom dosijeu mogu se naći krivična dela krađa, nasilništva, nelegalnog posedovanja oružja, droge i druga dela.

Na poslednjem derbiju 13. decembra izbila je velika tuča na južnoj tribini, a nekoliko državljana Hrvatske uhapšeno je i određen im je pritvor do mesec dana.

(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mario

18.12.2017 18:14

Pa i Arkan je puco pa šta na Youtubu: Arkan i Ceca Svadba Veka budala ima svuda a u hrvatskoj za izvoz zato su i došli u beograd

ODGOVORITE