Zlatni Poletan sa boks-legendom

Sandro Poletan mladi je bokser koji je u Banjaluku donio Zlatnu rukavicu. Prvu Zlatnu rukavicu imao je Marijan Beneš. U posjetu legendi boksa Benešu došli su mladi Sandro i njegov trener i u znak poštovanja donijeli Zlatnu rukavicu.

Republika Srpska 17.12.2017 | 18:46
Zlatni Poletan sa boks-legendom
Prvi put poslije 44 godine, Zlatna rukavica ponovo je u rukama banjalučkog boksera. 1974. godine vlasnik te rukavice bio je tada 24-godišnji banjalučki bokser Marijan Beneš.

Danas je to Sandro Poletan koji je sa svojih dvadeset godina ušao u istoriju kao najmlađi osvajač rukavice. Kaže da šampioni poput Marijana Beneša ne smiju biti zaboravljeni.

„Marijan Beneš je čovjek koji je obilježio Banjaluku i Republiku Srpsku, čovjek kojem Banjaluka duguje, posljednji koji su obilježavali atraktivni boks.

Pojavio sam se ja nakon 40 godina i na evropskoj sceni osvojio zlatnu rukavicu ali ne smijemo nikad zaboraviti šampione”, kaže Sandro Poletan iz BK „Kruna“ Laktaši.



Marijan Beneš, iako u lošem zdravstvenom stanju, primio je u goste mladog šampiona i njegovog trenera koji su mu u znak zahvalnosti donijeli Zlatnu rukavicu.

“U našem klubu i razgovorima spominje se naš Marijan Beneš, naša živa legenda i nama imponuje kad nas neko poredi sa Marijanom. Svi ćemo jednog dana da ostarimo i Sandro će biti u godinama gospodina Marijana ali na mladima ostaje svijet”, ističe Mićo Poletan, trener BK “Kruna” Laktaši.

Marijan Beneš, velikan boksa, uzor je mnogim mladim bokserima koji su se odlučili za ovaj sport. Uzor je i mladom Sandru koji planira 2020.godine na Olimpijadi ostvariti najbolji uspjeh i Banjaluci ponovo donijeti zlato.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Slavija

17.12.2017 17:58

Sve je to ok..svaka cast momku...al.zasto je on u tom laktaskom klubu...i prvi put cujem za taj bokserski klub iz laktasa...nije valjda da bk. slaviji nije valjao...il je i to visa politika... U svako slucaju bravo i svaka ti cast.. Samo naprijed i sretno...

ODGOVORITE
Name

SveJeToLicno

17.12.2017 18:25

To je njegov vlastiti klub. Otac mu je otvorio samo zbog njega. Znam da su u Slaviji bili losi prema ovom momku i mobingovali ga.

Name

Grobar

17.12.2017 18:48

Ovom momku treba da se posveti paznja,uloziti i sredstva i sve napore jer moze mnogo da donese ovom sportu a posebno Banja Luci..a BK SLAVIJA TREBA DA SE ZAPITA ZASTO NIJE KOD NJIH..