Osam mrtvih u napadu na crkvu

Eksplozija se dogodila u podne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je oko 400 vjernika prisustvovao nedjeljnoj molitvi u crkvi, javljaju lokalni mediji.

Svijet 17.12.2017 | 17:27
Osam mrtvih u napadu na crkvu
Najmanje osam osoba je poginulo, a 44 je povrijeđeno u samoubilačkom napadu na crkvu u jugozapadnom pakistanskom gradu Quetta, saopštili su zvaničnici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eksplozija se dogodila u podne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je oko 400 vjernika prisustvovao nedjeljnoj molitvi u crkvi, javljaju lokalni mediji.

Među 44 povrijeđenih, devet je u kritičnom stanju, saopštio je glasnogovornik bolnice u glavnom gradu provincije Balochistan.

Iz policija su naveli da se napad dogodio kada je četvoro naoružanih napadača upalo u crkvu, od kojih se jedan raznio na ulazu, a drugi je ubijen u okršaju sa snagama sigurnosti.

Dvoje je pobjeglo, a još uvijek traje policijska potjera za njima.

Napad je oštro osudio pakistanski premijer Shahid Khaqan Abbasi, navodeći da "teroristi uvijek ciljaju nevine".

"Teroristi nemaju religiju i nećemo im dopustiti da naruše naš mir i naše vrijednosti. Oni će se suočiti s potpunom moći države", navodi se u saopštenju pakistanskog premijera.

Sarfraz Bugti, ministar unutrašnjih poslova Balochistana, pohvalio je policijske napore i rad snaga sbezbjednosti zbog, kako je naveo, pravovremenog reagovanja i spašavanja na stotine građana koji su ostali u crkvi. 

"Ne daj Bože da su teroristi uspjeli u svojim namjerama, više od 400 dragocjenih života bi bilo ugroženo", napisao je Bugti na svom Twitter nalogu.

U dvostrukom samoubilačkom bombaškom napadu 2013. godine na crkvu u sjeverozapadnom gradu Peshawaru poginulo je 127 osoba, a više od 250 je povrijeđeno.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu na pakistansku katoličku zajednicu u modernoj istoriji te zemlje.

Komentari / 0

Ostavite komentar