Pričao sam sa Bogdanom, nema razlike NBA - Evropa!

Kompletni bismo uzeli evropsko zlato! "Jako mi je žao što nisam bio sa ekipom na Evropskom prvenstvu, jer i dalje mislim da smo otišli kompletni, da bismo imali ogromne šanse, ne mogu da kažem da se ´prošetamo' kroz celo prvenstvo, ali da uzmemo zlato sigurno", kaže plejmejker Los Anđeles Klipersa.

Košarka 18.12.2017 | 16:30
Pričao sam sa Bogdanom, nema razlike NBA - Evropa!
Miloš Teodosić se vratio na parket posle pauze, počeo je da diriguje Los Anđeles Klipersima i sigurno da će kako vreme bude odmicalo pružati sve bolje partije.

Srpski plej je govorio za Glas Amerike i objasnio svoju trenutnu situaciju u Klipersima, objasnio kako on vidi razliku SAD i Evrope, a prokomentarisao je i proteklo Evropsko prvenstvo na kom je Srbija zauzela drugo mesto, iza Slovenije.

Prvo o povredama Klipersa sa kojima tim Doka Riversa ima dosta problema.

„Desila se ta nezgoda da sam doživeo povredu. To je sad iza mene, imao sam nekih 6-7 nedelja da se pripremim za nastavak sezone i sve napore koji nas očekuju. Imamo generalno, kao ekipa, mnogo problema sa povredama ove godine... Beverli je završio sezonu, Blejk Grifin i Galinari nisu igrali pre neko veče, tako da od jedne stvarno, onako ekipe po mom ukusu, došli smo do problema sa povredama, ali dobro... Mislim da ćemo do početka januara biti kompletni, bez Beverlija naravno, i da ćemo početi da pružamo još bolje igre“, rekao je Teodosić za glasamerike.net.

Posle čitave karijere provedene u Evropi, Teodosić je u NBA stigao sa 30 godina, kao najbolji evrospki plejmejker. Iako kaže da ima razlike između dva stila igre, ne smatra da je ona toliko velika.

"Sigurno da je brža košarka, da se ovde igra malo brže i za nijansu fizički jače. Ima razlike, stvarno ima razlike, i mislim da generalno nije trebalo ni toliko mnogo vremena da se priviknemo na način igre. Pričao sam i s Bogdanom, kome je ovo prva godina i koji je prolazio kroz istu fazu kao i ja, (zaključili smo) da nije nešto preterano velika razlika između evropske i ove košarke ovde“.

Teodosić je zbog povrede propustio i ovogodišnje Evropsko prvenstvo, na kojem je oslabljena reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju.

„Pre svega, jako mi je žao što nisam bio sa ekipom na ovom prvenstvu, jer i dalje mislim da smo otišli kompletni, da bi imali ogromne šanse, ne mogu da kažem da se ´prošetamo' kroz celo prvenstvo, ali da uzmemo zlato sigurno. Opet, jedan veliki uspeh za sve momke koji su bili tamo i veoma mi je drago da su osvojili medalju. Možda ih je u tom oslabljenom sastavu dosta njih i potcenilo i otpisalo, ali oni su se sjajno borili i napravili sjajan uspeh i sve čestitke. Što se tiče Svetskog prvenstva, koje je za dve godine... eto tokom ove i sledeće godine biće ti 'prozori', nažalost igrači koji igraju ovde i većina igrača koji igraju Evbroligu ne mogu da igraju, tako da videćemo... Ja se iskreno nadam da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, a biće vremena da pričamo o tome“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar