Kup: Partizan jači od Zvezde! U finalu rival Šabac!

Partizan je gazda u bazenu! Rističević spustio Zvezdi rampu za finale kupa.  Crno-beli slavili sa 11:5.  Vaterpolisti Šapca plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su u polufinalu u Bečeju pobedli Nais sa 10:9 posle boljeg izvođenja peteraca.

Ostali sportovi 16.12.2017 | 22:45
Kup: Partizan jači od Zvezde! U finalu rival Šabac!
Vaterpolisti Partizana igraće u finalu Kupa Srbije! Osvajač duple krune u polufinalu završnog turnira u Bečeju pobedio je Crvenu zvedu sa 11:5 (2:1, 1:2, 4:0, 4:2).

Protivnik crno-belih u sutrašnjem finalu biće ekipa Šapca koja je u polufinalu savladao Nais sa 10:9.

Branilac trofeja večeras je u drugom poluvremenu dominirao i zasluženo došao do velike pobede u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga sa najvećim rivalom.

Posle prvog poluvremena rezultat je bio 3:3. Golman Dimitrije Rističević je u spustio rampu pogotovo u trećoj četvrtini koju je Partizan rešio u svoju korist sa 4:0.

Sve dileme praktično je otklonio Radonjić golom u uvodnim minutima poslednje deonice kada je Partizan poveo sa 9:3. Zvezda je uspela da se vrati sa dva brza gola i potom je imala priliku da priđe na minus tri, ali je Rističević odbranio zicer kada su crno-beli imali igrača manje.

Usledila su dva gola crno-belih za prednost od 11:5 i moglo je da počne slavlje navijača Partizana na tribinama bazena u Bečeju. 

Vaterpolisti Šapca plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su u polufinalu u Bečeju pobedli Nais sa 10:9 posle boljeg izvođenja peteraca.

Šabac je vodio sa 2:0 i 3:1, ali se uporne Nišlije nisu predavale i početkom poslednje četvrtine su poveli sa 5:4.

Vaterpolisti Šapca su potom realizovali dva napada sa igračem više i ponovo stekli prednost (6:5), ali je Nais izjednačio 93 sekunde pre kraja utakmice.

U poslednjem minutu meča pala su još dva gola, po jedan na obe strane, pa je pobednik rešen petercima. 

Nervoza je učinila svoje svoje, pa je bilo čak pet uzastopno nerealizovanih peteraca. Na kraju, Meski je postigao gol odluke za plasman Šapca u finale. 

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar