Mhitarjan vs Murinjo i svađa za kraj!

Kako je puklo i ko je stao u red za jermenskog fudbalera.

Fudbal 17.12.2017 | 12:00
Mhitarjan vs Murinjo i svađa za kraj!
Dalo se naslutiti i po tome što ga na poslednjim utakmicama nije bilo ni u protokolu, ali sada je postalo i definitivno jasno: danima Henrika Mhitarjana na Old Trafordu i definitivno je došao kraj, pošto se jermenski fudbal posvađao sa Žozeom Murinjom i tako odnose sa trenerom Mančester junajteda doveo do granice sa koje nema povratka.

Čak je i Bi-Bi-Si, koji se ne zaleće sa senzacionalističkim informacijama, objavio da je definitivno puklo i da jedan drugom više nikako ne veruju. I-Es-Pi-En javlja da je to svima postalo jasno posle verbalnog sukoba tokom video analize u Karington trening centru. Murinjo je pred ostalim igračima kritikovao Mhitarjana za igru u susretu sa Brajtonom 25. novembra. Jermen je tada na teren ušao u 71. minutu i nije se, prema šefovom mišljenju, previše istakao u defanzivnim zadacima. Jermenu se nikako nije dopalo što ga Murinjokritikuje javno. Odgovorio mu je, došlo je do rasprave, nastavila se i u hodniku.

Nije to inače prvi put da je Murinjo dovodio u pitanje Mhitarjanove kvalitete. Još ranije mu je zamerao na igrama protiv najjačih klubova u Premijer ligi, ali posle sjajnog početka sezone činilo se da su pronašli način kako da zajedno funkcionišu.

Avaj, u poslednje četiri ligaška utakmica Mhitarjana nije bilo ni na klupi.

"Mogu da na klupi imamm šestoricu igrača, ne računajući golmana, a trudim se da imam uravnoteženu klubu. Imao sam dvojicu defanzivaca, Dejlija Blinda koji može da igra na različitim pozivcijama. Imao sam Ešlija Janga da me pokriva po bekovima. Imao sam Andera Ereru u vezi, Zlatana Ibrahimovića kao napadača, Markusa Rašforda kao polušpica ili krilo. Igrali su Marsijal,Mata, Lingard. Da bi Miki bio u 18 morao bih da izbacim jednog od njih. A trenutno verujem da oni zaslužuju da igraju", obrazlagao je Murinjo odluku.

Kada su mu novinari predočili da postoji mogućnost da zbog nezadovoljstva Mhitarjanzatraži transfer nije se previše uzbudio.

"Svaki igrač ima cenu. Ako igrač nije srećan i donese nam ponudu sa sumom koju smatramo dobrom za nas - kao što su uradili Memfis Depaj i Morgan Šnajderlin - nikad neću da ga odbijem. To je moj pristup ovom poslu".

Ostrvski mediji navode da bi Arsenal i Totenhem možda mogli da iskoriste situaciju, mada se pominju i Mhitarjanov bivši klub Borusija Dortmund, pa i Inter, koji bi zauvrat na Old Traford poslao Žoaa Marija.

Podsetimo, baš je Murinjo jula 2016. i doveo Mhitarjana za 42.000.000 evra. Te pare sada naravno ne bi dobio. Ne bi bio prvi put u poslednje vreme. Depaj je iz PSV-a stigao za 34.000.000, a otišao u Lion za 16.000.000. Šnajderlin je iz Sautemptona doveden za 35.000.000 evra, a Evertonu je prodat za 22.900.000.

Nije ni samo to problem već i utisak da bi Murinjo najradije video i leđa Luku Šou (stigao za 37.500.000 evra), Mateu Darmijanu (18.000.000) i Dejliju Blindu (17.500.000). Maruanu Felainiju je do isteka ugovora ostalo šest meseci. Ne bi valjalo da na svima njima Junajted izgubi novac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar