FRA: Nejmar se brzo vratio - dva dao, dva namjestio!

Brazilac je zbog porodičnih razloga morao da ode u domovinu, ali je stigao nazad u Francusku i već u subotu bio najbolji u timu.  Dajte titulu Pari Sen Žermenu - ovde nema dostojnog rivala! Trozubac Nejmar, Mbape, Kavani kreirao sva četiri pogotka ekipe unaja Emerija u Renu.  Eci, peci, pec, probudio se Mec! Ekipa sa severa Francuske iznenadila Monpelje u gostima - 1:3 (1:1).

Fudbal 16.12.2017 | 21:50
FRA: Nejmar se brzo vratio - dva dao, dva namjestio!
Kao da je bio odlučan da se iskupi za kratko odsustvo, Nejmar je ponovo zadužio svoj dres Pari Sen Žermena i posle nekoliko dana u Brazilu pokazao da ga nisu poremetili dugi letovi i nekoliko dana van ekipe.

Štaviše!

Najbolji igrač Parižana postigao je ove subote dva gola, u 4. i 76. minutu i asistirao Kilijanu Embapeu (17') i Edinsonu Kavaniju (75') na gostovanju u Renu, gde je njegov tim zadržao devet poena prednosti u odnosu na Monako.

REN - PSŽ 1:4 (0:2)

Isključenje štopera gostiju Presnela Kimbempea u 89. minutu nije imalo uticaja na ishod, jer rezervista domaćih Vahbi Hazri ionako nije iskoristio jedanaesterac u 90. minutu. Jedini pogodak za domaće postigao je Firmin Mubele, u 53. minutu, neposredno pre nego što je i Ren ostao sa igračem manje.

PSŽ ove sezone igra očekivano dobro u Francuskoj, pa je u dosadašnjih 18 utakmica ostvario 15 pobeda uz jedan poraz. Takav start sezone omogućio je ekipi Unai Emerija i dalje mirno vođstvo u odnosu na branioca titule, drugoplasirani Monako.

Dajte titulu Pari Sen Žermenu! Ako ne želite sad, uzeće je oni sami u maju sledeće godine. Jednostavno, ekipa Unaja Emerija nema dostojnog protivnika u fancuskoj Ligi 1, što se pokazalo i večerašnjim gostovanjem u Renu, gde su Sveci slavili sa 4:1, a njihovo slavlje je moglo da bude i još ubedljivije da su uspeli da iskoriste još neku od bezbroj odličnih prilika pred golom Tomasa Koubeka.

Domaćin jednostavno nije imao rešenje za trostruki udar neverovatnog napadačkog tija Nejmar, Mbape, Kavani. Prvi je dao dva i namestio dva, drugi je dao jedan i namestio dva, dok je treći bio strelac trećeg gola na utakmici, a propustio je nekoliko situacija da dodatno popravi svoj golgeterski učinak.

Ren je na početku drugog poluvremena preko Mubelea uspeo donekle da se vrati u igru, ali ga je u potpunosti iseklo isključenje Benžamina Andrea, što su daleko kvalitetniji protivnik uspeo da iskoristi i dođe do ubedljivog slavlja.

Domaći tim je u finišu utakmice bio u prilici da ublaži prilično ubedljiv poraz, ali je Hazrikatastrofalno izveo najstrožu kaznu i prebacio gol na kojem je stajao Alfons Areola.

Ekipa Unaja Emerija sada ima 47 bodova, devet više od drugoplasiranog Monaka, dok je Ren ostao na šestoj poziciji sa 25.

Bod manje ima Dižon koji je na svom stadionu ubedljivo slavio nad Lilom (3:0), a pobede su još ostvarili Mec nad Monpelijeom i Strazbur nad Tuluzom – rezultat na prvom susretu bio je 2:1, a na drugom 3:1.

Duel Kaen – Gengan završen je bez golova, dok je Darbion pogotkom doneo trijumf Troi nad Amijenom – 1:0.

Eci, peci, pec, probudio se Mec! Ekipa sa severa Francuske iznenadila Monpelje u gostima - 1:3 (1:1).

Mnogi su ih prežalili i već ih vide u Ligi 2, ali fudbaleri Meca ne pomišljaju na predaju. Otuda večeras i veliko iznenađenje u 18. kolu Lige 1 i trijumf ekipe sa severa Francuske na gostovanju u Monpeljeu - 1:3 (1:1).

Iako su domaćini poveli pogotkom levog beka Žeroma Rusijona u 20. minutu, blickrig Meca u nastavku utakmice bio je besprekoran i preko Koadea u 28, zatim Rivijera 84. te Basana u 90+4. minutu stigli su tek do druge ovosezonske pobede, prve posle osam vezanih mečeva.

Zanimljivo je bilo večeras u okršajima klubova koji se bore za opstanak, a dobar posao napravila je ekipa Troa koja je na svom terenu minimalno savladala pretposlednji Amijen pogotkom Daraboa u 38. minutu.

Očajni Lil i dalje ne može da nađe put iz zone ispadanja, a večeras im je lekciju očitao i Dižon koji ih je pregazio sa tri gola u prvih 45 minuta - 3:0. Strazbur je bio bolji od Tuluza kojeg je savladao sa 2:1.

Liga 1 – 18. kolo:

subota:

Ren – Pari Sen Žermen 1:4 (0:2)
(Mubele 53 – Nejmar 3, 76, Mbape 17, Kavani 75)

Kaen – Gengan 0:0 (0:0)

Dižon – Lil 3:0 (3:0)
(Said 12, Amalfitano 17, Balo Ture 35ag)

Monpelije – Mec 1:3 (1:1)
(Rusijon 20 – Koad 28, Rivijer 84, Basan 90+4)

Strazbur – Tuluz 2:1 (1:1)
(Martin 25p, Mangan 52 – Gradel 30)

Troa – Amijen 1:0 (0:0)
(Darbion 78)

nedelja:

15.00 Nant – Anžer
17.00 Nica – Bordo
21.00 Olimpik Lion – Olimpik Marsej

petak:

Sent Etjen – Monako 0:4 (0:2)
(Sidibe 3, Lemar 32, Fabinjo 53, Keita 60)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar