Real odbranio i svjetsku krunu!

Real Madrid je klupski prvak sveta! Fudbaleri Real Madrida postali su prvaci sveta u fudbalu pošto su pobedili brazilski Gremio u finalu sa 1:0.  Fudbaleri Gremija bili su samo statisti u finalu Svetskog prvenstva za klubove. . .  Pačuki svetska "bronza"! Fudbaleri Pačuke savladali su Al Džaziru u borbi za treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu rezultatom 3:1.

Fudbal 16.12.2017 | 21:00
Real odbranio i svjetsku krunu!
Jedini gol za Madriđane je postigao Kristijano Ronaldo u 53. minutu kada je "žabicom" iz slobodnog udarca savladao Marsela Groea.

Jednu od prvih izglednijih prilika je za tim iz Madrida u 25. minutu propustio Luka Modrić lošim udarcem pored desne stative. Već nekoliko minuta kasnije je uzvratio Edilson iz slobodnog udarca.

Real je imao inicijativu i bio je bolji protivnik tokom čitavog meča. "Kraljevići" su čak 20 puta šutirali ka golu Gremija, imali su loptu, sedam lopti je išlo u okvir gola ali jedina koja je završila u mreži je došla posle faula Žalsona Markesa Sekeire. 

Ronaldo je namestio loptu, tukao nisko uz levu stativu i golman je bio nemoćan. 

Nešto kasnije je pokušao i Benzema, gađao je pod prečku ali je Groe odbranio. Priliku da zaigra je dobio i Garet Bejl, koji je u 83. minutu vezao nekoliko dobrih driblinga ali je golman Gremija još jednom dobro reagovao. 

Rezultat se do kraja nije promenio, a Real je posle Al Džazire uspeo da savlada i Gremio i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima se okiti i titulom prvaka sveta u fudbalu.

Drugu godinu zaredom, fudbaleri Real Madrida su klupski prvaci sveta!

U Abu Dabiju, bez većih problema, ekipa Zinedina Zidana savladala je brazilski Gremio 1:0 i odbranila trofej koji je "kraljevski klub" osvojio i prošle sezone, a tri puta u poslednje četiri godine. Ukupno, šest puta - 1960, 1998, 2002, 2014, 2016. i 2017.

Strelac jedinog gola bio je Kristijano Ronaldo u 53. minutu iz slobodnog udarca sa nešto više od 20 metara. Lopta je prošla između loše postavljenih igrača brazilskog tima, zatim odskočila pred gol-linijom i završila u mreži.

Marselo Grohe bio je nemoćan na sjajan šut Ronalda, ali je 30-godišnji čuvar mreže, koji je od početka svoje karijere u Gremiju, bio i najzaslužniji što njegov tim nije pretrpeo ubedljiviji poraz.

Nekoliko puta je odlično intervenisao i sprečio Madriđane da kazne prilično neubedljivu partiju rivala.

Pogotkom u ovoj utakmici, Kristijano Ronaldo postao je jedini fudbaler koji je uspeo da se upiše u strelce u dva finala Svetskog prvenstva za klubove, a Real je prvi klub u istoriji koji je odbranio trofej svetskog prvaka (prethodno i Lige šampiona).

Real je, očekivano, savladao Gremio u finalu Svetskog klupskog prvenstva sa 1:0 i domogao se svoje treće titule otkako se ovo takmičenje igra po sadašnjem formatu.

Čovek odluke bio je, a ko će drugi, Kristijano Ronaldo, koji je preciznim udarcem iz slobodnjaka u 53. minutu majstorski matirao golmana Grohea i podario Madriđanima novi naslov fudbalskog šampiona sveta.

Nema šta mnogo da se priča o ovom finalu. Od prvog do poslednjeg minuta na terenu je postojao samo jedan tim - Real, a podatak da su za celu utakmicu brazilski fudbaleri uputili svega jedan šut i to van okvira gola dovoljno govori o inferiornosti ekipe iz Porto Alegrea.

Ronaldo je besprekorno dirigovao Zidanovim orkestrom, koji je osvojio trofej bez ispaljenog metka, a sačuvao je snagu i za finiš godine i obaveze u Primeri. Uz ova tri trofeja koje je osvajao i 2014. i 2016. godine, madridski tim ima i tri titule pobednika Interkontinentalnog kupa što ga čini najtrofejnijim klubom na planeti.  

Pačuki svetska "bronza"! Fudbaleri Pačuke savladali su Al Džaziru u borbi za treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu rezultatom 3:1.

Meksikčki tim je bio bolji tokom celog meča i u vođstvo je došao preko Urete u 37. minutu.

Domaća ekipa je smanjila u 57. golom Al Šamsija, ali je samo tri minuta kasnije Hara vratio prednost Pačuki.

Do kraja, Meksikanci su uspeli da postignu još dva gola i zabeleži ubedljiv trijumf. Strelci su bili De la Rosa u 78. i Sagal u 84. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar