PL: Palas očitao lekciju Lesteru u gostima!

Kristijan Benteke, konačno! Luka Milivojević zbog kartona propustio odlično izdanje svog tima u Lesteru.  Božić stigao ranije u Palasovu svlačionicu! Benteke se probudio iz dubokog sna i upucao Lisice! Gol i asistencija Belgijanca za pobedu na King Pauer stadionu.

Fudbal 16.12.2017 | 15:45
PL: Palas očitao lekciju Lesteru u gostima!
Luka Milivojević zbog žutih kartona nije igrao za Kristal Palas ove subote u Lesteru, ali to nije uticalo na izdanje tima iz Londona. Jednom od najboljih partija ove sezone, ekipa Roja Hodžsona savladala je domaće "lisice" 3:0 (2:0).

Strelci su bili Kristijan Benteke u 19, Vilfred Zaha u 40. i Bakari Sako u četvrtom minutu nadoknade.

Bila je ovo prva pobeda Palasa u gostima još od prošle sezone. Preciznije, od maja 2017. igrači londonskog kluba na strani su odigrali 10 utakmica, uputili 90 šuteva, ali uzalud. Sve do ovog 18. kola Premijer lige.

Na radost navijača, konačno je proradio i Kristijan Benteke. Belgijanac je upisao svoj prvenac ove sezone, kao i asistenciju kod drugog gola.

Iako su gosti bili bolji, posao im je od 61. minuta bio olakšan isključenjem Vilfreda Ndidija, koji je zbog simuliranja dobio drugi žuti karton. Zanimljivo, nigerijski vezista isključen je baš na svoj 21. rođendan...

Kristal Palas je ovom pobedom odmakao od zone ispadanja, ali ovo je bio tek uvodni meč 18. kola... Lester će bez obzira na ostale reuzltate, zadržati osmo mesto.

Prvi put ove sezone - Kristal Palas van zone ispadanja! Pa makar i na koji sat. Ali serija dobrih rezultata Orlovima daje za pravo da glasno kažu da imaju tim koji ne bi smeo da se bori za opstanak. I verovatno i ne bi da sezonu nisu počeli sa Frenkom de Buromna klupi. Roju Hodžsonu je dugo trebalo da ispravi sve što nije funkcionisalo u timu. Čini se da je sada uspeo i kao poslednji dokaz - 2:0 na gostovanju kod Lestera na King Pauer stadionu.

Može biti prelomna pobeda za Palas s obzirom da su na osam dosadašnjih gustovanja ove sezone Luka Milivojević i drugovi osvojili svega dva gola i to - verovatli ili ne - bez datog gola! Poslednji na strani dali su 23. aprila, dakle pre 237 dana?!

Da toj crnoj seriji dođe kraj postarao se Kristijan Benteke, koji je i sam bio u dubokom kanalu, 13 utakmica bez gola, pre no što mu se odbrana Lestera neobjašnjivo sklonila sa puta u 20. minutu. Andros Taunsend je poslao savršen centaršut, utisak je da je i Kasper Šmajhel morao bolje da reaguje. Bilo kako 1:0 za Palas!

Osokoljeni Benteke je nastavio u istom ritmu, pa je u statističku kolonu pored tog gola upisao i asistenciju. U 41. minutu je posle velike greške arogantnog Rijada Mareza na sredini terena loptu doturio do Vilfreda Zahe, a ovaj duplirao prednost gostujućeg tima.

Da će bodovi otići za London postalo je sasvim jasno kada je u 61. minutu Vilfred Ndididobio crveni, odnosno drugi žuti karton zbog simuliranja penala. Ne baš idealan način da proslaviš 21. rođendan.

A duboko u sudijskoj nadoknadi lepotica Bakarija Sakoa za kraj. Liznula je lopta stativu i označila raj Lesterove trijumfalne serije od četiri utakmice tamo gde ga niko nije očekivao.

Lisice su i dalje komforno ušuškane na sredini tabele. A i Palas je krenuo gore.

TABELA:Mančester siti 49, Mančester junajted 38, Čelsi 35, Totenhem 31, Liverpul 31, Barnli 31, Arsenal 30, Lester (+1) 26, Votford 22, Everton 22, Sautempton 18, Hadersfild 18, Brajton 17, Kristal Palas (+1) 17, Bornmut 16, Stouk 16, Njukasl 15, VBA 14, Vest Hem 14, Svonsi 12.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar