"Prije će Buvač zaigrati za Liverpul nego Marković!"

Najuticajniji liverpulski list piše da ne postoje nikakve šanse da Lazar Marković ponovo obuče dres "redsa" i da će mu klub tokom januarskog prelaznog roka pokušati da nađe novu sredinu.

Fudbal 18.12.2017 | 18:00
"Prije će Buvač zaigrati za Liverpul nego Marković!"
Lazar Marković nema budućnost u Liverpulu.

Tako bar tvrdi najuticajniji list iz ovog grada "Liverpul eho" koji navodi da će klub pokušati da proda "zaboravljenog krilnog fudbalera" koji uprkos tome što trenira u "Melvudu" predaleko od povratka u prvi tim, pa čak i sada kada Jirgen Klop "rotira" zbog umora.

Slikovito i brutalno, autor teksta Džejms Pirs navodi da su veće šanse da pomoćni trener Željko Buvač zaigra kod Klopa nego 20 miliona funti plaćeni Marković.

Srpski fudbaler je poslednji meč za Liverpul odigrao pre više od dve i po godine, kod Brendana Rodžersa koji ga je i doveo iz Benfike, a od tada je Marković išao na neuspešne pozajmice u Fenerbahče i Sporting, i nešto uspešniju u Hal siti.

Uprkos tome što je solidnim partijama za "tigrove" privukao pažnju klubova poput Votforda, Fiorentine i Zenita - niko od njih nije bio voljan da plati obeštećenje koje je Liverpul odredio.

"Redsi" se nadaju da će neko platiti više od tri četvrtine novca koji su oni uložili u Markovića, dakle oko 16 miliona funti, dok ga pritom ne koriste ni u utakmicama Liga kupa, kada je Marković jedini put ove sezone i sedeo na klupi. I nije ušao...

"Eho" navodi i da Liverpul od predsezonskih mečeva u julu do danas platio više od milion funti na ime plata Markoviću, što je još jedan od razloga što nema interesanata za njega.

Citiraju bivšeg trenera Partizana Avrama Granta i srpskog reprezentativca Nemanju Matića koji hvale talentovanog Markovića, ali oštro podsećaju da je 23-godišnji fudbaler jedan od najvećih promašaja Liverpula u odnosu - cena i pruženo na terenu.

Zbog toga ga stavljaju u isti koš sa Marijom Balotelijem i Albertom Akvilanijem koji su malo toga pokazali na "Enfildu", ali, moramo primetiti, iz različitih razloga...

Jedan je imao problema sa disciplinom, drugi sa povredama, dok je Lazar Marković "prosto nestao" uprkos veoma dobrim partijama, i to van pozicije, u svojoj prvoj sezoni na Ostrvu kod Brendana Rodžersa.

Lazar Marković je karijeru počeo u Partizanu, a nakon dobre prve sezone u Benfiki - prešao je u Liverpul za 20 miliona funti u leto 2014. godine. U debitantskoj godini zabeležio je 34 nastupa u svim takmičenjima i tri gola, dok je od tada išao na pozajmice u Fenerbahče, Sporting i Hal siti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar