Čelsijev pik za sportskog direktora...

U CV-u imena Mertensa, Strotmana, Depaja, Vajnalduma. . .  Marsel Brans pod lupom.

Fudbal 17.12.2017 | 23:15
Čelsijev pik za sportskog direktora...
Majkl Emenalo je otišao u Monaku, ali čini se da Roman Abramovič ipak neće odustati od "štedljive politike". Barem u poređenju sa onom sa početka njegovog mandata u Londonu. Prema saznanjima prilično pouzdanog holandskog Telegrafa, uprava Čelsija ozbiljno razmatra da funkciju sportskog direkroa sada posveti PSV-ovom Marselu Brandsu.

Brands se proslavio još dok je radio u RKC Valvajku, da bi zablisao u Alkmaru gde je u saradnji sa Lujem Van Galom doneo AZ-u senzacionalnu titulu prvaka Holandije. PSV je odmah reagovao i doveo ga krajem te iste 2009. godine.

Nije krenulo sjajno, nije bilo ni para, ali se ubzro priča pokrenula, pa će Brandsovmandate u Ajndhovenu biti upamćen po igračima kakvi su Dris Mertens, Kevin Strotman, Memfis Depaj, Žoržinjo Vajnaldum. Poslednju dvojicu je zajedno prodao za 54.000.000 evra!

Sarađivao je isa Čelsijem, na Džefriju Brumi je zaradio 8.000.000 evra kad ga je prodao Volfzburgu. Uostalom, PSV i inače ima odličnu saradnju sa Plavcima. Iz Ajndhovena u London ili obrnutim smerom išli su pored Brume i Aleks, Mateja Kežman, Arjen Robe, Marko van Ginkel, pa i Gus Hidink, i dalje aktuelni savetnik Abramoviča, ili Pijet de Vizer, glavni skaut PSV-a od 1993. do 2005. godine.

Doduše, poslednji put kad je PSV dao direktora Čelsiju nije se proslavio. Frank Arnesen je trebalo da proizvodi igrače ili ih dovodi dok su još nepoznati i još važnije jeftini, a on je kupovao skupocene fudbalere poput Salomona Kalua, Florana Malude ili Džon Obija Mikela.

Možda će Brands biti bolji. Mada nije on jedini kandidat za ulogu sportskog direktora. Ali jeste među ozbiljan kandidat.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar