SP - najava: Traži se klupski prvak svijeta!

Real je Real, a Gremio polaže nade u novog Ronaldinja! Za treće mesto igraju Al Džazira i Pačuka.

Fudbal 16.12.2017 | 14:15
SP - najava: Traži se klupski prvak svijeta!
Danas dobijamo klupskog prvaka sveta u fudbalu. U finalu se sastaju Real Madrid i Gremio od 18 časova u Abu Dabiju. Kraljevski klub brani titulu u ovom takmičenju osvojenu prošle godine, a ako bude došao do nje izjednačiće se s Barselonom koja za sada ima najviše osvojnenih trofeja u ovom takmičenju.

Zinedin Zidan pred ovaj meč može da bude zadovoljan činjenicom što može da računa na Gereta Bejla koji je dao odlučujući gol u polufinalu protiv Al Džazire. Ali, postavlja pitanje Marka, ko će onda da ispadne iz postave sada ako će Bejl da bude u prvom sastavu?

Bejl nije igrao sa Kristijanom Ronaldom i Benzemom u prvom timu još od 23. aprila. To znači da i na ovom meču, ali na El Klasiku koji je na programu 23. decembra, Zidan mora da bira da li će da se kladi na Bejla, ili da nastavi sa Iskom.
"Veoma smo srećni što je Geret opet sa nama. Veoma je srećan što je na terenu, zadovoljan je što je s saigračima. Videćemo kako će napredovati. Sprema se za finale", rekao je Zidan.

Takođe, Benzema nije u dobroj formi, mnogo je kritika na njegov račun, pa je Zidan morao da ga brani na konferenciji za medije. Francuz je dao samo pet golova u svim takmičenjima ove sezone.

Sa druge strane, velika pažnja se poklanja fudbaleru Gremija Luanu (24 godine). Ovaj ofanzivni fudbaler igra u Gremiju od 2014. godine, a nastupio je i dva puta za reprezentaciju Brazila. Dosta se priča o njemu, hvale ga, pa ga čak nazivaju i novim Ronaldinjom. Ima odličan dribling. Predviđa mu se velika karijera.

Videćemo kako će se Gremio odupreti dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope. 

Dodajmo i da se od 15 časova igra meč za treće mesto. U njemu se sastaju Al Džazira i Pačuka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar