Partizanov novi početak - MZT stiže kao poručen!

Da li će crno-beli u 12. kolu ABA lige napraviti prvi korak ka izlasku iz tunela?

Košarka 16.12.2017 | 15:30
Partizanov novi početak - MZT stiže kao poručen!
Došlo je vreme da Partizan krene ispočetka. U 12. kolu Jadranske lige crno-beli na neki način moraju da resetuju sistem, a svaka sledeća utakmica mogla bi da bude biti ili ne biti. Biće ovo prva utakmica u kojoj će ekipu voditi novi trener Nenad Čanak, naslednika Miroslava Mute Nikolića na funkciji šefa struke.

Partizan ima samo jednu pobedu poslednjih 10 utakmica, a vezao je čak šest poraza u svim takmičenjima. Za Čanka će ovo predstavljati zvaničan debi, mada je on prošle godine imao već priliku da vodi Partizan i to kao pomoćnik Aleksandra Džikića. To se desilo kada su se pola ekipe i Džikić otrovali u Nišu pred početak završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. I sasvim solidno su tada izgledali crno-beli iako su bili znatno oslabljeni. I sada Čanka čeka delikatna situacija, ne samo na tom planu.

Vanja Marinković verovatno neće igrati jer se nije oporavio od povrede skočnog zgloba. Povredu je obnovio i Marko Čakarević, Strahinju Gavrilovića muče leđa, a centar ObradTomić povredio je rame na treningu. Inače, pored Čanka debi na klupi Partizana imaće i pomoćnik Dejan Mijatović.

Ako se uzme u obzir činjenica da je skopski klub u ovom trenutku fenjeraš, to može biti plus u korist Partizana. Teško da bi crno-beli mogli da imaju bolju šansu za početak nove serije pobeda od ove u kojoj na svom terenu igraju protiv poslednjeplasiranog tima u ligi. Ostaje, naravno, pitanje koliko će publike biti na tribinama hale Pionir jer na meč sa Bilbaom Evrokupu pre nekoliko dana došlo samo 1.600 ljudi. Ipak, s obzirom da još iz igračkih dana, preko  staža pomoćnika kod Džikića, Čanak ima simpatije kod Partizanove publike, pretpostavka je da će solidan broj gledalac doći u Pionir kako bi mu dali vetar u leđa.

Što se tiče međusobnih duela Partizana i MZT-a, beogradski klub vodi sa 7:4 u pobedama, ali je šampion Makedonije ostao dužnik crno-belih jer ih je dobio na otvaranju sezone u Skoplju. I MZT je, poput Partizana, u ozbiljnoj krizi, s obzirom na to da je naređao sedam vezanih poraza u regionalnom takmičenju i ubedljivo je najlošija ekipa u ligi.

Bilo kako bilo, Partizanu i Čanku, koliko god čudno zvučalo, zaista predstoji težak posao protiv MZT-a, ali to će svakako biti prvi korak ka izlasku iz tunela. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar