Terza je otišao po Bena!

Na stolu 1. 700. 000 evra, u igri je i Leh.  A ni Olimpijakos nije odustao.

Fudbal 16.12.2017 | 13:45
Terza je otišao po Bena!
Uprava Olimpijakosa mu je ponudila ultimatum: da se o ponudi za novi ugovor izjasni do kraja 2017. godine. Ili će ga klub prodati. Neće moći da traži veliko obeštećenje. Benovugovor istilče na kraju sezone. Poslednja šansa da pirejski crveno-beli uzmu makar i dinar. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić već je u Atini sa namerom da 28-godišnjeg napadača sa Komora privoli u Beograd.

Informaciju donosi Sportski žurnal, a kolege iz Grčke za MOZZART Sporta prepričavaju i detalje pregovora. Benu se navodno dopada u Grčkoj, ali mu Zvezda nudi nešto bolje uslove od onih koje ima u Olimpijakosu. Preciziraju tvrdnjom da je reč o sumi od 1.700.000 evra za trogodišnji ugovor! Ali u nju su uračunati i bonusi. Dostižni. Fiksna plata za taj trogodišnji ugovor iznosila bi navodno oko 1.000.000 evra, nešto više. Bilo je i mnogo plaćenijih stranaca u srpskom fudbalu.

Međutim, nije samo Olimpijakos potencijalan rival za Benov potpis. Za njegove usluge zainteresovan je i Leg iz Poznanja. I on nudi više no što Ben - puno ime El Fardu Ben Nabuan -trenutno prima u Olimpijakosu. Nije poznato koliko bi zarađivao ako bi ostao u Atini.

Svakako mnogo više od 2.500 evra koliko mu je iznosila mesečna plata sve do 2013. kada je, posle staža u čuvenoj Avrovoj školi fudbala, napustio tabor francuskog trećeligaša Vana. U Grčku je, u Veriju tačnije, stigao za platu od 4.500 evra mesečno, ali je tamo eksplodirao, pa ga je kaparisao Olimpijakos za sumu od 200.000 evra godišnje.

Aktuelni trener Crvene zvezde Vladan Milojević vrlo dobro ga poznaje iz perioda dok su sarađivali u Panionisu. Na toj pozajmici Ben je blistao i izborio se za povratak u Olimpijakos. Srpska javnost upoznala ga je kad je postigao dva gola i praktično izbacio Partizan iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Zanimljivo, bila su mu to dva jedina gola ove polusezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar