Napoli koristi srpsku svađu u Torinu!

Ademe, dođi! Maurisio Sari želi srpskog reprezentativca.  Ramadani kod De Laurentisa, Ljajić u Napulju u zamenu za Milika ili Đakerinija? Razmatraju se opcije.

Fudbal 18.12.2017 | 15:00
Napoli koristi srpsku svađu u Torinu!
Sa severa na jug Italije!

Adem Ljajić (26) iznenada je postao "meta" Napolija tokom zimskog prelaznog roka pošto Maurisio Sari želi da iskoristi svađu srpskog reprezentativca i srpskog trenera Siniše Mihajlovića, a istovremeno da pojača i osveži napad koji igra praktično bez predaha.

Prvobitno se kao interesant za Ljajića pominjao Milan, ali Napoli je konkretniji pošto italijanski mediji pišu da su oni spremni da pozajme Ljajića na šest meseci, a da u suprotnom smeru u Torino pošalju Emanuela Đakerinija ili Arkadijuša Milika, igrače koji ne igraju na nivou koji je Sari očekivao, prvenstveno zbog povreda.

Napoli praktično čitave sezone igra sa Insinjeom, Kaljehonom i Mertensom u napadu, a Sari smatra da bi Ljajić, sa svojim fudbalskim karakteristikama, mogao dobro da ih odmeni.

Srpski fudbaler igra veoma dobro ove sezone i u Seriji A je zabeležio tri gola i pet asistencija, ali je nedavno ušao u (novi) sukob sa Mihajlović pošto su se posvađali zbog Ljajićevog "ponašanja na treningu", što je za srpskog trenera bilo nedopustivio i poslao ga je na "tribine".

Da li će se njihova saradnja ovde završiti, teško je u ovom trenutku išta tvrditi, ali videćemo da li će Ljajića privući opcija da se bori za titulu sa Napolijem koji dugo nije bio ovako opasan.

Ramadani kod De Laurentisa, Ljajić u Napulju u zamenu za Milika ili Đakerinija? Razmatraju se opcije.

Siniša Mihajlović se još nada da će u Ademu Ljajiću proraditi inat i da će se vratiti u tim guran željom da pokaže da nije bilo do njega, ali mediji su srpskog reprezentativca već prectali iz Torinovog brojnog stanja, pa se danas uglavnom bave načinima koji bi otvorili put rastanku prihvatljivom za obe strane.

U priči je Napoli, a Fali Ramadani, Ljajićev menadžer, navodno je pred predsednika Aurelija De Laurentisa izneo zanimljiv predlog kako da odobrovolji kolegu iz Torina Urbana Kaira. Na scenu stupaju Emaneuele Đakerini i Arkadijuš Milik. Ramadanijeva ideja je da Napoli jednog od njih dvojice (Poljak se u februaru vraća na teren) pošalje na šestomesečnu pozajmicu u Torino kako bi se smanjila šteta u slučaju Ljajićevog odlaska.

Novac pride naravno. Kairo nije raspoložen da izgubi ni cent na 26-godišnjem ofanzivnom veznom. Platio ga je 9.000.000 evra i ponude ispod toga neće ni uzimati u razmatranje. Mada možda neće ni imati mnogo izbora ako se Mihajlović ne predomisli. A ni on nije sasvim zatvorio vrata pomirenju.

"Igračima sa m…a, a on je jedan takav, u ovakvim situacijama reaguju, zaboravljaju na bes i pokušavaju da na terenu budu igrači odluke", poziva Mihajlović da negativnu energiju pretoči u pozitivnu reakciju.

Biće u konkurenciji. Ne zna se još da li u prvom timu za večerašnji okršaj baš sa Napolitancima. A da li će od januara biti njihov, to će pokazati prelazni rok. Možda i večerašnja utakmica nešto nagovesti.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

РСС

18.12.2017 14:58

Адем Љајић, Србин.

ODGOVORITE
Name

Bošnjo

18.12.2017 15:55

Vjerovatno kako su i Ozil i Kedira Nijemci.

ODGOVORITE