Neredi na derbiju: Petorici pritvor

Strani državljani uhapšeni nakon sukoba na derbiju na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem. Petorici je određen pritvor, potvrđeno je za B92.

Srbija 16.12.2017 | 07:09
Neredi na derbiju: Petorici pritvor
Pritvor od 30 dana određen je petorici koja su ranije saslušani - M.S, T.D, B.H, P.J. i M.I.R. - dok se šesti i dalje nalazi u bolnici.

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a pritvor im je određen zbog krivičnog djela, zaprijećene kazne, mogućnosti bjekstva i uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni su potom prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu. 

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da su se tokom saslušanja svi osumnjičeni branili ćutanjem. 

Ubrzo nakon početka 156. vječitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

Za to djelo su predviđene kazne od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a do 12 godina u najtežem obliku, koji propisuje kazne za kolovođe grupe koja vrši nasilje.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato. Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gdje su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-bijelih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Pojedini beogradski mediji u današnjim izdanjima navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspjeli da se odbrane.

U sukobima navijača ili u incidentima oko stadiona živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Рођо

16.12.2017 07:27

Биће им тамо мало незгодно док им се вазелин не пошаље, имаће прилику да се лично увјере зашто Хрватице често долазе у Београд

ODGOVORITE