Video: Huligani jedva na nogama... "Diži ga!"

Hrvatski portal “Slobodna Dalmacija“ objavio je novi snimak sa stadiona JNA nakon sukoba na jugu na kojem se vidi kako policija odvodi huligane.

Fudbal 16.12.2017 | 11:15
Video: Huligani jedva na nogama... "Diži ga!"
Snimak je napravljen u unutrašnjim prostorijama stadiona i vidi se kako teško povređeni navijači jedva stoje na nogama.

U jednom trenutku dvojica padaju, a pripadnici policije viču: “Diži ga! Diži ga!“.

Nakon toga, navijači su podigli dvojicu koja su pala, a policija je počela da ih izvodi sa stadiona.

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

Strani državljani uhapšeni nakon sukoba na "večitom derbiju" na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem, kaže portparolka Tužilaštva Tatjana Sekulić. Tužilaštvo traži pritvor.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.



Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gde su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-belih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Pojedini beogradski mediji navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali i da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspeli da se odbrane.

U sukobima navijača ili u incidentima oko stadiona živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar