BL: Borusija slavila nad HSV-om pred raspust!

Kostićev Hamburg poražen od Menhengladbaha! Fudbaleri Hamburga poraženi su na gostovanju od Borusije Menhengladbaha – 3:1.  Borusija iz Menhengladbaha savladala je u petak ekipu Hamburgera SV - 3:1 (1:1) u prvom meču posljednjeg 17. kola njemačkog prvenstva pred jednomjesečno „ferije“.  

Fudbal 15.12.2017 | 23:28
BL: Borusija slavila nad HSV-om pred raspust!
Menhengladbah gleda sa trećeg mesta! Borusija sigurna na svom bunjištu protiv Hamburga - 3:1.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić odigrao je svih 90 minuta u 10. porazu Hamburga.

Sa druge strane, Borusija je ostvarila osmi poraz na 17 odigranih mečeva.

Domaći sastav došao je do vođstva u devetom minutu kada je Torgan Azar bio strelac. Rafael se našao u ulozi asistenta, dok je Belgijanac postigao šesti gol u šampionatu.

Do poluvremena nije bilo promena na semaforu.

Gosti su brzo uzvratili, pošto je u 53. minutu Andre Han izjednačio na 1:1.

Ipak, Hamburg nije uspeo izdrži do kraja meča, pošto je Borusija postigla još dva gola. Oba puta Rafael je bio strelac, pa su tako domaći igrači stigli do zaslužene pobede.

Menhengladbah je četvrtoplasirani sa 28 bodova, dok je Hamburg 16. sa samo 15 bodova.

Izabranici Ditera Hekinga su „kupili“ miran odmor do 12. januara kad će biti nastavljeno njemačko prvenstvo pošto su u petak uveče na „Borusija Parku“ bili bolji od HSV-a.

Već u devetom minutu, Belgijanac Torgan Azar je poslije odlične akcije pogodio mrežu gostiju iz Hamburga, ali su oni početkom nastavka uzvratili preko Andrea Hana uspio da stigne do izjednačenja.

Ipak, domaćin je do osmog trijumfa stigao pogocima Brazilca Rafaela u 74. i 79. minutu, koji je „ovjerio“ pobjedu domaćina.Najprije mu je asistirao „rezervista“ Vićenco Grifo, a potom i Azar.

U gostujućem timu iz Hamburga jedan od najboljih aktera bio je Filip Kostić, srpski internacionalac, ali nije uspio da spriječi 10. poraz svog tima, koji ga je ostavio u zoni ispadanja.

Konačno su proradili i Ždrebci! Poslednji put Borusija iz Menhengladbah je slavila 25.novembra, bila u blagoj krizi, ali je večeras gotovo rutinski dobila Hamburg - 3:1

Sasvim dovoljno da stignu do 28. boda i izjednače se sa Lajpcigom na trećem mestu Bundeslige. Daleko od toga da je Hamburg bio inferioran, imao je i pozitivan rezultat početkom nastavka, ali...

Kao što smo napisali - presudila je čista klasa. Sve je počelo sjajnom akcijom domaćina koju je gol pretvorio Azar. Otvorilo se sve Borusiji, ali su navijači domaćina morali da se znoje.

Na asistenciju Hunta izjednačio je Han u 53.minutu. To je bila dovoljna opomena za domaćina. Probudio se Rafael i sva gola ispisao ime konačnog pobednika. 

Bundesliga, 17. kolo

Borusija Menhengladbah - HSV 3:1 (1:0)

/Azar 9, Rafael 74, 79 - Han 53/

Subota (15.30)

Augzburg - Frajburg

Ajntraht Frankfurt - Šalke

Keln - Volfsburg

Štutgart - Bajern

Verder Bremen - Majnc

Borusija Dortmund - Hofenhajm (18.30)

Nedjelja

Hanover - Bajer Leverkuzen (15.30)

RB Lajpcig - Herta (18.00)

TABELA: Bajern 38, Šalke 29, RB Lajpcig 28, Borusija Menhengladbah 28 (+1), Bajer Leverkuzen 27, Hofenhajm 26, Borusija Dortmund 25, Ajntraht 25, Augzburg 23, Hanover 22, Herta 21, Volfsburg 19, Frajburg 18, Štutgart 17, Majnc 16, HSV 15 (+1), Verder 14, Keln 3.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar