"Đoković je bolji od Federera!"

"Novak na najvišem nivou bi uvek pobedio najboljeg Rodžera", tvrdi bivši teniser Robin Soderling.

Tenis 17.12.2017 | 16:30
"Đoković je bolji od Federera!"
Šveđanin Robin Soderling je tokom 14 godina profesionalne karijere odigrao mnogo mečeva protiv Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Mnogo više puta odmerio je snage sa Švajcarcem - čak 17, a slavio je samo jednom. I protiv Novaka ima jednu pobedu, uz šest poraza.

Soderling, koji je rano završio karijeru zbog mononukleoze 2015. godine, ističe da je protiv Federera uvek vojevao najteže bitke.

"Protiv Đokovića i Nadala sam odlazio sa terena znajući da sam odigrao dobro, a protiv Federera sam uvek imao teške mečeve. On je nekako uspevao da me natera da igram loše", naveo je Šveđanin.

Bez obzira na to što je ga je Federer "mučio", i po broju trofeja najbolji je teniser svih vremena, Soderling smatra da protiv najboljeg Đokovića nema šanse.
"Ako ih posmatramo kao da su obojica u najboljoj formi, mislim da bi Novak više puta pobedio Rodžera. Đoković se uvek odlično kreće, vraća toliko mnogo lopti... Za Federera je to malo teško, jer bi morao da igra isuviše brzo, a to bi ga malo uspaničilo", rekao je Šveđanin koji je najbolji rejting, četvrto mesto na ATP listi, imao baš u trenutku kada ga je bolest naterala da se povuče.

Soderling kaže da je Đoković "za nijansu" bolji od Federera, baš kako kažu i rezultati.

Međusobno su 45 puta ukrstili rekete i Novak je ostvario 23 pobede. Poslednji put susreli su se u polufinalu Australijan Opena 2016. godine kada je Novak odneo tu prevagu (51 naspram 49 odsto), a koliko već za mesec dana na istom mestu možda će biti prilika za novi susret.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nole

17.12.2017 17:38

Napred srbine zelim ti puno sportske srece i puno zdravlja u zivotu i lijepe zene da te prate

ODGOVORITE
Name

Brojke Sve Kazu

17.12.2017 21:22

23 : 22,ali to zapadna propaganda rijetko kada navode.