Sjajan štoper za „dž“, Barsa odustala!

Liverpul i Inter su favoriti! Zainteresovan je i Juventus.

Fudbal 17.12.2017 | 18:00
Sjajan štoper za „dž“, Barsa odustala!
Već sada se sa sigurnošću može tvrditi da će holandski štoper Stefan de Fraj u narednih nekoliko meseci biti jedan od najtraženijih igrača u Evropi. Pored neospornog kvaliteta, štopera Lacija promoviše i cena. Tačnije, nema je. Sledećeg leta će biti slobodan igrač!

Takva situacija je privukla veliki broj klubova zainteresovanih da dovedu De Fraja. On ima ugovor sa Lacijom do sledećeg leta, nekoliko nedelja su trajali pregovori o produžetku saradnje, ali je zapelo oko otkupne klauzule. Holanđanin je bio zadovoljan ponuđenim novcem, ali ne i visinom klauzule na kojoj je insistirao gazda Lotito. Pregovori su prekinuti i minimalne su šanse da će biti nastavljeni...

Lacio nema mnogo izbora, može eventualno da proda De Fraja u januaru za „siću“ kako potpuno ne bi ostao bez obeštećenja, a može i da ga eliminiše iz startne postave do kraja sezone što ne bi bio prvi put Lotitu da se sveti igračima koji ne pristaju na njegove ponude. Međutim, s obzirom kakva je situacija sa štoperima u Inzagijevom timu, bio bi to preveliki luksuz koji Lacio ne bi smeo da dozvoli jer je de Fraj ubeljivo najbolji defanzivac u timu.

De Fraja je u nekoliko navrata prethodnih nedelja posamtrala Barselona koja traži štopera, u Rim je dolazio direktor Robert Fernandez, ali prema poslednjim informacijama - Katalonci su odustali! Skeptični su jer je De Fraj imao velikih problema sa povredama prethodnih godina i neće sebi da dopuste još jednog Vermalena.

Međutim, skepse nemaju Liverpul i Inter koji su ozbiljno zagirzli za De Fraja. Svima je jasno da je Liverpulu potreban štoper, a Jirgen Klop je spreman da dovede De Fraja već u januaru. Zainteresovan je bio i gradski rival Everton ali sa dolaskom Sema Alardajsa, taj interes se ohladio. Italijanski mediji navode da je Inter postao favorit za dovođenje holandskog reprezentativca. Trener Spaleti insistira na dovođenju štopera, do sada je glavna meta bio Hose Marija Himenez, ali je on ovih dana dogovorio produžetak saradnje sa Ateltikom.

Tako je De Fraj izleteo u prbvi plan i dorektor Auzilio će u januaru pokušati da postigne dgovor sa Rimnljanima. Štoperski tandem Miranda - Škrinijar funkcioniše sjajno ove sezone, ali je jasno da ne mogu u istom ritmu da izguraju do kraja i da im je potrebna kvalitetna alternativa. To je trenutno neubedljivi Andrea Ranokija i zato bi Inter kao poklon Spaletiju u borbi za Skudeto mogao da realizuje dolazak De Fraja.

Još odranije se kao moguća destinacija za De Fraja pominjao i Juventus, ali te priče su utihnule u poslednje vreme...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar