Murinjo, ovo je nešto na tvoj račun!

Pep Gvardiola osjeća da je trenutak da dodatno "nagazi" ratobornog komšiju.

Fudbal 15.12.2017 | 17:15
Murinjo, ovo je nešto na tvoj račun!
Pep Gvardiola kao da osjeća da je povoljan trenutak da "nagazi" ratobornog komšiju, Žozea Murinja.

Nakon haosa koji je izbio u tunelu "Old Traforda" prošlog vikenda nakon što je Mančester siti pobijedio domaćina, Junajted, i praktično osvojio titulu prvaka Engleske, Španac i Portugalac nisu baš štedili jedan drugog na konferenciji za medije iako nisu govorili o incidentima.

Zapravo, Gvardiola je podsjetio engleske novinare da je Murinjo tako kukao na sudije i prošle sezone kada je takođe bilo 1:2 na "Teatru snova" i da to radi konstantno, a arhi-rivala pecnuo je i riječima da je "samo Mančester siti želio da igra fudbal".

Naredna konferencija za medije novog engleskog rekordera po broju uzastopnih pobjeda u prvenstvu donijela je Gvardioli priliku da nastavi u sličnom stilu.

Sitiju na "Etihad" u subotu dolazi Totenhem, a "građani" će imati priliku da pobjedom odu na 21 bod prednosti u odnosu na "pijevce" koje takođe "bije glas" da igraju dopadljivo i ofanzivno, ali koji ne bilježe ni izbliza dobre rezultate kao Gvardiolin skupocjeni sastav.

"Mislim da je Totenhem, uz Čelsi, najbolji tim u ligi od onih koji žele da igraju fudbal", nastavio je Gvardiola da se indirektno obraća Murinju čiji je takozvani "anti-fudbal" ove sezone dovoljan za drugo mjesto sa aktuelnih 11 bodova zaostatka za neprikosnovenim liderom.

"Oni ne čekaju protivnika da forsira otvorenu igru i napada, to su ekipe koje izlaze na teren sa namjerom da igraju svoju igru. To će biti novi veliki test za nas u samo nekoliko dana", rekao je Gvardiola, koje potom očekuje duel sa Lesterom u Liga kupu.

Maurusio Poketino, kojeg je Gvardiola ove sezone naljutio kada je Totenhem nazvao "Hari Kejnov tim", pokušaće da zaustavi Siti na putu ka 16. uzastopnoj pobjedi u Premijer ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar