"Imperator" čeka ponudu BiH, u trci i Erikson!

"Laska nam što su dva velika svetska imena zainteresovani za klupu BiH. Nismo sigurni da možemo zadovoljiti njihove finansijske apetite, ali videćemo šta će oni reći", poručio Elvedin Begić, predsednik Fudbalskog saveza BiH.

Fudbal 17.12.2017 | 14:00
"Imperator" čeka ponudu BiH, u trci i Erikson!
Turski trener Fatih Terim preko svojih predstavnika od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražio je da mu pošalju zvaničnu ponudu u vezi sa poslom selektora reprezentacije, što je za agenciju Anadolija potvrdio i Tarik Hodžić, njegov dugogodišnji prijatelj i posrednik u pregovorima sa Stručnom komisijom FS BiH.

"Red je da se tako uradi. Razgovarao sam u četvrtak sa ljudima koji zastupaju Terima i zatražili su od našeg saveza da pošalje zvaničnu ponudu za posao selektora reprezentacije. U zavisnosti od toga kakva ponuda bude bila, Terim će se vrlo brzo izjasniti. Kontaktirao sam sa Seadom Kajtazom, jednim od članova Komisije koja pregovara sa kandidatima za selektora i upoznao ga sa Terimovim zahtevom“, rekao je Hodžić.

Članovi Komisije za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH prošle nedelje bili su u Istanbulu gdje su obavili razgovor sa Terimom.

Poznati 64-godišnji turski trener poznat i po nadimku "Imperator" tokom karijere vodio je velike evropske klubove kao što su Galatasaraj, Milan i Fiorentina. Selektor reprezentacije svoje domovine bio je u tri navrata.

Izvršni odbor FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebalo bi da se sastane 22. decembra i razgovara o ovoj temi.

Ipak, nije samo Terim kandidat za klupu BiH. Osim njega pominje se i Sven Goran Erikson.

"I Fatih Terim i Sven Goran Erikson, svetski trenerski velikani, zainteresovani su za posao selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine", istakao je Elvedin Begić, predsednik Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

"Nama u FS BiH to itekako laska. U narednim danima Komisija za predlog imenovanje selektora konkretno će pričati, odnosno poslati ponude obojici, pa ćemo videti šta će biti.Nismo sigurni da možemo zadovoljiti njihove finansijske apetite, ali videćemo šta će oni reći. Možda i napravimo dogovor sa nekim od njih dvojice", rekao je Begić na druženju sa novinarima.

On je dodao da iako je navaljeno da će selektor biti izabran do Nove godine, to možda neće biti učinjeno.

"Sednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj ćemo razgovarati o kandidatima za selektora biće održana 22. decembra. Hoćemo li tada odabrati selektora? Ne moramo, ali i možda hoćemo. Nigde ne žurimo. Žreb za UEFA Ligu nacija je krajem januara, pa možda odluku o selektoru prolongiramo i dok vidimo ko su nam protivnici. Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović, koji je doskora i bio igrač u svlačionici, kompetentni su da pregovaraju sa kandidatima i predlože nam dve ili tri najbolje opcije, pa ćemo onda, logično, na Izvršnom odboru i doneti odluku ko će biti selektor."

Ipak, i pored dva zvučna svetska trenerska imena, kao trenutno najozbiljniji kandidati za selektora BiH i dalje se spominju Robert Prosinečki, doskorašnji selektor Azerbejdžana, i Amar Osim, nekadašnji trofejni trener sarajevskog Željezničara.

Obojica su, kako ističu u Savezu, prihvatila finansijske uslove za eventualno potpisivanje ugovora i jasno su istakli prilikom pregovora sa članovima Komisije da žele da preuzmu funkciju na kojoj je do 10. oktobra ove godine bio Mehmed Baždarević.

Novom selektoru FS BiH jasno će biti postavljen cilj, plasman na EURO 2020. kroz Ligu nacija, koja počinje u septembru naredne godine, ili kvalifikacije čije će prvo kolo biti u martu 2019.

Novi selektor, po svemu sudeći, dobiće ugovor sa dvogodišnjim mandatom, sa mogućnošću produženja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar