Kup: Partizan u Ivanjici, Zvezda u Šapcu!

Fudbalski klub Partizan igraće protiv Javora u četvrtfinalu Kupa Srbije, dok će se Crvena zvezda sastati sa Mačvom.  

Fudbal 15.12.2017 | 15:15
Kup: Partizan u Ivanjici, Zvezda u Šapcu!
Branilac trofeja igraće u Ivanjici, a jesenji šampion u Šapcu. Čukarički na "najtežem gostovanju", Vojvodina čeka Mladost.

Partizan će biti gost Javoru u Ivanjici, dok će Zvezda i Mačva igrati u Šapcu.

Preostala dva para su Vojvodina – Mladost u Novom Sadu i Napredak – Čukarički u Kruševcu. Četvrtfinalne utakmice igraće se 14. marta.

Ako Partizan i Zvezda budu igrali osminu finala Lige Evropa, njihove utakmice četvrtfinala Kupa Srbije će biti 28. marta.

Potom slede dvomeči polufinala 18. aprila i 9. maja, dok je finale zakazano za sredu, 23. maja.

Trofej pobedika Kupa Srbije u fudbalu brani ekipa Partizana.

Kup Srbije, četvrtfinale:

Javor – Partizan
Mačva – Zvezda
Vojvodina – Mladost
Napredak – Čukarički

Partizan, Zvezda, Čukarički i Vojvodina bili su povlašćeni kao prošlosezonski polufinalisti, pa nisu bili mogući njihovi međusobni okršaji.

Zanimljivo je da je žreb sve favorite osim Novosađana "poslao" na gostovanja, pa će tako crno-beli, dvostruki uzastopni osvajači Kupa, gostovati Javoru, koga su 2016. pobedili 2:0 u finalu u Gornjem Milanovcu. Isti rezultat zabeležen je i prošlog meseca u Ivanjici, u borbi za bodove (dvostruki strelac Marko Janković).

Dešava se neretko da dva tima u kratkom razmaku odmere snage u prvenstvu i u Kupu, a to će se polovinom marta desiti Mačvi i Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli više od šest decenija nisu odigrali zvaničnu utakmicu u Šapcu, a sada će u gradu na Savi gostovati dva puta za pet dana! Za plasman u polufinale Kupa igraće 14. marta, a već u nedelju 18. marta u okviru 28. kola Superlige.

Donekle je slična situacija kod para Vojvodina - Mladost, pošto će kup okršaju prethoditi duel istih rivala u prvenstvu, ali u Lučanima (10. marta). Ove jeseni na stadionu "Karađorđe" bilo je 2:0 za "lale".

Konačno, Čukarički će u Kruševcu pokušati da ponovi uspeh od pre četiri nedelje, kada je pod Bagdalom slavio pobedu rezultatom 1:2.

Trener "brđana" Nenad Lalatović u najavi te utakmice je rekao da je gostovanje Napretku "možda i najteže u polusezoni", iako je Čukarički prethodno išao "na noge" Zvezdi, Partizanu, Spartaku i Vojvodini.

Polufinale će se igrati u dve utakmice, 18. aprila i 9. maja, a završni duel za pehar na rasporedu je 23. maja.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar