Novčana pomoć za 200 penzionera

Iz budžeta opštine Srbac izdvojeno je deset hiljada maraka kao pomoć za najsiromašnije i bolesne penzionere uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Republika Srpska 15.12.2017 | 15:02
Novčana pomoć za 200 penzionera
Po 50 konvertibilnih maraka penzionerima su na kućnu adresu uručili predstavnici mjesnih organizacija Udruženja penzionera opštine Srbac, čime je nastavljena višegodišnja tradicija pružanja jednokratne novčane pomoći koju obezbjedjuje lokalna uprava najugroženijim gradjanima pred predstojeće praznike.

Novčani iznosi su skromni, ali veoma značajni, jer se veliki broj penzionera nalazi u veoma teškom materijalnom položaju, ističu u srbačkom Udruženju penzionera.

„Od oko 2500 članova ovog udruženja, gotovo 2000 njih prima penziju manju od 350 maraka, a čak 534 ima najnižu penziju od 174 marke.

Svaka lokalna vlast je imala razumjevanje za probleme penzionera i trudila se da pomogne u skladu sa mogućnostima“, kaže predsjednik Udruženja penzionera Ostoja Romić.

Penzioneri su svjesni da je bez značajnijeg napretka u oblasti zapošljavanja i ekonomije, teško očekivati značajnije poboljšanje položaja penzionera, ali to mora biti veća briga vlasti na svim nivoima.

Do tada, penzioneri se, nažalost, moraju zadovoljiti i sa simboličnom novčanom pomoći, kakva je ova koju su dobili za predstojeće praznike.

Medju onima koji su dobili pomoć nalazi se i pet učesnika Drugog svjetskog rata iz ove opštine.

(BN/S. K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bas on

15.12.2017 16:55

Ostoja Romic je bas mjerodavan da nesto prica.Stara Posavinska pjandura i lopovcina

ODGOVORITE