Da li je Luka Jović iskoristio šansu?

„Ako se bude razvijao kako treba, biće to zlatan transfer“, kaže slavni golgeter.

Fudbal 15.12.2017 | 14:15
Da li je Luka Jović iskoristio šansu?
Luka Jović se polako vraća na fudbalsku mapu posle perioda tavorenja u Benfiki gde je retko dobijao šansu. Letos je došao na dvogodišnju pozajmicu u Ajntraht iz Frankfurta gde ga je sačekala jaka konkurencija, ali mu Niko Kovač postepeno pruža sve veću šansu.

Tokom nedelje, Jović je zabeležio svoj prvi bundesligaški start od dolaska u Frankfurt. U pobedi nad Hamburgerom je u startnoj postavi zamenio Sebastijana Alea, nije dao gol, ali je ostavio solidan utisak. Sportski direktor Fredi Bobić i trener Niko Kovač veruju u njega i imaju strpljenja za njegov razvoj.

„Imao je nekoliko zanimljivih prodora, dobro se kretao“, rekao je Bobić posle meča.

I Kovač je zadovoljan.

„Vidi se da ima instinkt poput pravog napadača. Zna gde će lopta da padne“, istakao je Hrvat.

U prvom bundesligaškom startu Jović je najbolju šansu propustio u 26. minutu kada je izašao sam na golmana Mateniju i odlučio da šutira spoljnim delom stopala. Lopta je prošla pored stative...

„Trebalo je da gađa unutrašnjom“, savetuje Bobić koji je nekada rešetao mreže u Bundesligi.

I Kovaču je krivo što Srbin nije dao drugi bundesligaški gol.

„Takve situacije obično rešava zatvorenih očiju“.

Nemački mediji najavljuju da bi Jović i sutra protiv Šalkea mogao da se nađe u startnih 11 jer skupo plaćeno pojačanje Sebastijan Ale igra sve slabije u poslednje vreme.

„Nemojmo da zaboravimo da Luka ima samo 19 godina. Uzeli smo ga na dve godine i ako se bude razvijao kako treba, biće zlatan transfer našeg kluba“, poručio je Bobić. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar