Čista nostalgija... Kakav tim!

I Miroslav Đukić u njemu. . . !

Fudbal 16.12.2017 | 23:45
Čista nostalgija... Kakav tim!
Čitaoci Marke izabrali su najbolji tim u istoriji Valesnije, a u njemu je svoje mesto pronašao i naš Miroslav Đukić. Zbog "gužve" u centralnom delu odbrane, trener Partizana prebačen je na poziciju desnog beka, a društvo u zadnjoj liniji prave mu legendarni igrači poput Benita Karbonea, Karlosa Marčene i Roberta Ajale.

Kao po običaju, ovakvi izbori imaju dosta manjkavosti, jer putem interneta uglavnom glasa mlađa populacija, pa su tako neki stari, veliki asovi poput Pučadesa, Fernanda, Edmunda Suareza ili strašnog Brazilca Valda Maćada - i dalje najboljeg strelca u istoriji kluba - izostavljeni. Valensija je klub s dugom tradicijom, sa šest titula prvaka u svojim vitrinama, četiri evropska trofeja (Kup UEFA, Kup pobednika kupova, dva Superkupa Evrope) i dva finala Lige šampiona, međutim, u idealnom timu svih vremena mesto je pronašao samo jedan fudbaler van onog čuvenog tima s početka veka...   

Iza već pomenute četvorke u odbrani nalazi se, razume se, Santijago Kanjizares. Kao dva centralna vezna igrača najviše glasova dobili su Ruben Baraha i David Albelda, dok po krilima "dejstvuju" David Silva i Gaizka Mendijeta. 

Dileme nema, u jedno mesto u navali rezervisano je za Davida Vilju, a drugo je apsolutno zasluženo sebi prigrabio jedini iz starije garde - Mario Kempes.

Za najboljeg trenera proglašen je Rafa Benitez...

Trener Partizana je igrao za "Slepe miševe" 1997-2003. godine i sa Valensijom osvojio titulu prvaka Španije 2002, Kup kralja i Superkup Španije 1999, te bio finalista Lige šampiona u dve uzastopne sezone 2000. i 2001.

Idealnu postavu Valensije čine: Santjago Kanjizares – Amadeo Karboni, Karlos Marčena, Roberto Ajala, Miroslav Đukić – David Silva, Ruben Baraha, David Albelda, Gaiska Mendijeta – David Vilja, Mario Kempes. 

Rezerve su golman Dijego Alves, defanzivci Žoslen Angloma i Rikardo Arijas, vezisti Pablo Aimar i Visente, a u napadu Klaudio "Pioho" Lopes i Predrag Mijatović, strelac 34 gola u poslednjoj od tri sezone na Mestalji, pre selidbe u Real Madrid. 

Trener ove "ekipe" je Rafael Benites, koji je sa Valensijom osvojio dve titule u Primeri 2002. i 2004. te Kup UEFA iste godine. 

Mendijeta je prilikom prelaska iz Valensije u Lacio postao najskuplji španski fudbaler svih vremena, dok su Vilja i Kempes postigli 129, odnosno 130 golova u različitim erama.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mestalja

16.12.2017 22:47

Nema Claudia Lopeza a bio je top 90ih

ODGOVORITE