Ovo su Partizanove želje za zimski prelazni rok...

Rukavina, Zdjelar, Raća i besplatni dvojac iz Kairata! Biće promena u Humskoj. . .

Fudbal 18.12.2017 | 00:00
Ovo su Partizanove želje za zimski prelazni rok...
Nema više fudbala u 2017, ali će se o fudbalu i oko fudbala pričati sve dok se lopta na našim, ne baš kvalitetnim, terenima opet zakotrlja. Ko će na njima špartati na proleće u Partizanovom dresu je enigma i u mnogome zavisi da li će se sve želje sportskog sektora kluba iz Humske 1 realizovati.

Najveća se zove - Radosav Petrović. Nekadašnji reprezentativac Srbije, skromne minutaže u lisabonskom Sportingu, takođe je rad da se vrati na Topčidersko brdo.

Ostalo je još da sa o zvaničnoj ponudi Beograđana (pozajmica do kraja sezone) izjasne Portugalci, međutim, sve informacije upućuju na zakjučak da je taj posao pri kraju i da će popularni Raća biti prvo pojačanje u ekipi Miroslava Đukića.

I drugo, potencijalno, je vezano za poziciju zadnjeg veznog. Reč je o Saši Zdjelaru, koji se nalazi na ledu u Olimpijakosu. Grčki prvak ne računa na člana šampionske generacije omaldinaca (2015. postala prvak sveta na Novom Zelandu), ne bi trebalo da mu pravi probleme u izboru nove sredine, tako da postoje preduslovi da se još jedna dugogodišnja želja uprave kluba realizuje.

Nekadašnji prvotimac OFK Beograda bio je maltene jednom nogom u Humskoj u avgustu 2015, njegov angažman pominjao se i u avgustu - prvi put rampa je podignuta iz vanfudbalskih razlogam, a drugi zbog želje tadašnjeg trenera Besnika Hasija da mu pruži šansu - a sad je, čini se, nikad bliži Partizanu. Posebno što će Pirejci s njim raskinuti ugovor. U tiom slučaju bi zamenio Evertona Luiza, za koga postoji interesovanje ne samo iz Evrope.

Najslabiji deo Partizanovog tima - to se videlo naročito u završnici jeseni - bila je odbrana, pa je tu pod hitno potrobno osveženje. Posebno na bekovskim pozicijama, jer kapiten Miroslav Vulićević odavno nema konkurenciju. A crno-beli definitivno planiraju da mu je dovedu.

Na tom polju prvi pik je reprezentativac Antonio Rukavina (ove sezone počeo samo četiri utakmice sa Viljareal u Primeri, uz tri u Ligi Evrope), ulazi u završnih šest meseci ugovora, nije prva opcija na Madrigalu, a možda i njega vuče da se vrati u Humsku 1 pred kraj karijere, pa da, uz saradnju sa Miroslavom Đukićem koji ga je lansirao i u klubu i u mladoj reprezenataciji, standardnim igranjem obezbedi sebi mesto putnika na Mundijal u Rusiji. Sve su to olakšavajući detalji za ovdašnjeg prvaka.

Kad je u pitanju centralni deo odbrane, uprava razmišlja o još jednom štoperu, a kako se može čuti, prvi pik je Žarko Marković iz Kairata. Bilo je i letos ideja da se on angažuje, međutim, dovedeni su Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović.

Marković ima 30 godina, već četiri sezone je standardan u timu iz Kazahstana i prošle zime je - između ostalog - dao lepo mišljenje o njegovom tadašnjem saigraču Leandreu Tavambi, kad je Kamerunac dolazio u Partizan. A nedavno je raskinuo ugovor.

To je, zasad, lista povratnika u srpski fudbal. A da bi bio ubojiti kad ponovo izađe na evropsku scenu (u dvomeču sa Plzenjom), pokušaće crno-beli i napad da ojačaju. Prvo ime na listi potencijalnih kandidata je Žerar Gou.

I on igra za Kairat, stidljivo se minulih sedmica dovodio u vezu sa Partizanom, zasad niko u klubu ne želi da potvrdi da je špic iz Obale Slonovače njihov izbor, ali sve navodi da će pokušati da ga angažuju. Njegova velika prednost, kao i Markovićeva, je što ima „čiste“ papire. Istekao mu je ugovor sa Kairatom, za koji je ove sezone dao 27 golova na 36 utakmica.

A Partizan i igrači bez obeštećenja - to je dobitna kombinacija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar