Čanak pred MZT: Lukajić se neće predati!

Crno-beli sa novim trenerom kreću u drugi krug ABA lige, a pobeda u subotu je "pod obavezno".

Košarka 15.12.2017 | 19:30
Čanak pred MZT: Lukajić se neće predati!
Košarkaši Partizana (skor 5-6) su brojnim porazima prethodnih nedelja izgubili priključak sa tri vodeća tima ABA lige i trenutno su "u košu" sa svim ostalima.

Samo jedna pobeda razdvaja čak osam ekipa na tabeli regionalnog takmičenja, a jedino je MZT Skoplje (2-9) na margini, u statusu glavnog kandidata za ispadanje.

Upravo MZT će u subotu od 19.00 biti gost crno-belih, u meču koji je specifičan zbog debija Nenada Čanka u ulozi šefa struke, a važan jer je i jednima i drugima pobeda preko potrebna.

Čanak je u izjavi zvaničnom klupskom sajtu poseban akcenat stavio na činjenicu da MZT odnedavno predvodi iskusni strateg Željko Lukajić.

"Izuzetno poštujem trenera Lukajića, koji je imao veliki uticaj na moju igračku karijeru. On je tip trenera ratnika, koji se neće predavati i sigurno će dodatno motivisati ekipu za meč protiv Partizana", rekao je Čanak.

Prema rečima naslednika Mute Nikolića, MZT "po kvalitetu igrača ne zaslužuje mesto na kome se trenutno nalazi".

"Ekipa im je dobro izbalansirana spolja i iznutra, pogotovo na unutrašnjim pozicijama, gde imaju četvoricu igrača koji su kompatibilni i predstavljaju veliku opasnost u svakom momentu".

Čanak je u četvrtak, na svojoj promociji, između ostalog najavio igru sa više discipline i u odbrani i u napadu. Ostaje da se vidi šta će uspeti da promeni za samo dva dana i nekoliko treninga.

"Očekujem da damo maksimum energije u ovom momentu i iskreno se nadam podršci navijača. Nadam se da će prepoznati momenat u kom se ekipa nalazi i da će nam davati vetar u leđa svih 40 minuta, bez obzira na rezultat u datom trenutku".

Kapiten Novica Veličković nadovezao se izjavom u kojoj insistira na pristupu i borbenosti.

"U utakmicu moramo da uđemo maksimalno i da ta energija ne pada ni u jednom trenutku, bez obzira na rezultat. Svaki igrač koji se nađe na parketu mora da pruži sve od sebe, da se bori i izbori za pobedu koja bi nam mnogo značila".

PAROVI 12. KOLA:

petak

Zadar - Budućnost 18.00
Igokea - Olimpija 20.00

subota

Partizan - MZT Skoplje 19.00

nedelja

FMP - Cedevita 17.00
Mornar - Crvena zvezda 19.00

ponedeljak

Cibona - Mega 18.00

TABELA: Budućnost 10-1, Zvezda 9-2, Cedevita 8-3, FMP 5-6, Partizan 5-6, Zadar 5-6, Olimpija 5-6, Mornar 5-6, Mega 4-7, Igokea 4-7, Cibona 4-7, MZT 2-9.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar