Vučelić: Sa navijačima imamo dobru saradnju

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić kaže da je uprava "upozorila navijače na južnoj tribini da bi na derbiju mogao da se dogodi neki incident". Dodaje i da je "jasno šta se dogodilo - ovo je bio kriminalno-obaveštajni plan ".

Fudbal 17.12.2017 | 23:30
Vučelić: Sa navijačima imamo dobru saradnju
Ceo region, ali i Evropa i svet, i dalje se interesuju za dešavanja na "večitom fudbalskom derbiju" i brutalni sukob među takozvanim "navijačima" na južnoj tribini stadiona Partizana.

Znamo da su u sukobu učestvovali i pojedini strani državljani - šestorica iz Hrvatske (Splita), po jedan Grk, Makedonac i Rus. Od kako se dogodila tuča u sredu uveče mogle su se čuti mnoge verzije pozadine sukoba. Najviše se priča o tome da su pojedine podgrupe, uz pomoć "stranih plaćenika", želele da preuzmu tribinu.

Međutim, predsednik Partizana Milorad Vučelić kaže da to nije bio sukob navijačkih podgrupa, već da je "neko želeo da izazove haos koji bi se prelio na ulice Beograda". 

Tokom gostovanja na TV Pink, Vučelić je otkrio i da su članovi uprave Partizana ranije imali saznanja da se nešto sprema i da su to preneli navijačima sa Juga, ali da nisu mogli ni da pretpostave da će incident biti tolikih razmera.

"Očigledno je nekome trebalo ovo, a to sigurno nisu ni Partizan, ni Srbija. Mi već dugo vremena nemamo nikakvih problema sa navijačima, znate da u poslednje vreme nije bilo nijednog incidenta, bilo je zadivljujuće ponašanje naših navijača protiv Skenderbega, protiv Jang bojsa... Nismo imali razloga da ne očekujemo da će se tako nešto nastaviti", rekao je Vučelić i nastavio:

"Mi smo nešto načuli da se možda nešto sprema. Iz usta jednog funkcionera čuli smo da će se ponovo upasti u upravu Partizana. Nismo na to obraćali pažnju. Jasno je da to nije sukob navijačkih grupa, neko je pokušao da iscenira da je zapaljena zastava i to je iskorišćeno za ovaj pohod. Sada je jasno da je to bio kriminalno-obaveštajni plan. Cilj je bio da se posle toga razlupaju prostorije Partizana, pa bi se to nasilje prelilo na ulice, da se stanje u Beogradu destabilizuje. Eto, taj nagoveštaj na koji ja nisam obratio previše pažnje, mislio sam da je laprdanje neozbiljnog čoveka, koji obavlja državnu funkciju, ali pokazalo se kao tačno. Da Jug Partizana (organizovane navijače, prim. aut.) nismo upozorili na takvu mogućnost posledice bi bile još gore. Nismo ni ni izbliza mislili da će biti ovako. Ovde je bilo angažovano stotinak ljudi da naprave haos".

On kaže da su u ovo upletene i "neke strane službe" i "kriminalne strukture" u Srbiji.

"Teško je poverovati da su ovi Splićani iz kik-boks kluba došli da navijaju za Partizan, za bilo koji srpski klub. Sigurno je da nisu došli da navijaju za Partizan. Ovde je reč o maloj invazija stranaca sa određenim zadatkom", rekao je Vučelić.

On je oštro demantovao pisanje pojedinih medija kako je "visoki funkcioner Partizana" probao da preuzme kontrolu nad tribinom.

"To nije tačno, to su insinuacije. Mi saradnju sa našim navijačima imamo, ona se pokazala i dokazala. Te informacije plasira neko neko ko je delom odgovoran za ono što se desilo", rekao je predsednik Partizana, ističući i da uprave fudbalskih klubova ne mogu same da rešavaju ove probleme, kao i da nemaju ovlašćenja policije.

I na ovom, 156. "večitom derbiju" uneto je mnogo pirotehnike, ali Vučelić nema odgovor na pitanje zašto i kako. A ceo stadion Partizana pokriven je bezbednosnim kamerama...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar