Maradona: Ronaldo najbolji u istoriji? Ne lupetaj!

Legendarni Dijego Armando Maratona na sebi svojestven način je prokomentarisao izjavu Kristijana Ronalda da je najbolji fudbaler svih vremena.  Ronaldo najbolji svih vremena? Daj, nemojmo se zaj. . . . . ti! Dijego Armando Maradona u svom stilu.

Fudbal 16.12.2017 | 20:00
Maradona: Ronaldo najbolji u istoriji? Ne lupetaj!
Portugalac je to izjavio nakon što je peti put proglašen za najboljeg igrača sveta, te tako udario na ego direktnog "konkurenta" Maradonu koji se uz Brazilca Pelea smatra jednim od najboljih u istoriji.

"Recite mu da prestane da lupeta", kratko je prokomentarisao Maradona izjavu napadača Real Madrida. 

Međutim, nije izbacio Ronalda iz priče o fudbalerima koji su u grupu najvećih. Za razliku od Pelea. 

"Za mene, s obzirom na ono što sam video, to su Alfredo di Stefano, Johan Krojf i Mesi. I Kristijano bi mogao da bude tu", dodao je Argentinac. 

Ronaldo već godinama dominira svetskom fudbalskom scenom, a prošle godine je posle brojnih klupskih trofeja postao i prvak Evrope sa Portugalom. 

"On je neverovatan, sviđa mi se njegova definicija. Druga stvar koja mi se sviđa kod njega je što je uvek tu kad je potreban timu. Ima to u sebi. Posle Krojfa nije bilo mnogo igrača sa tim kvalitetom", istakao je "El Pibe".



Trener (zapravo više motivator) drugoligaške ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Fudžarija i živa legenda najvažnije sporedne stvari na svetu. Dijego Armando Maradonaretko kada ostavlja svet ravnodušnim. El Pibe je tako u intervjuu za španski AS izneo nekoliko zanimljivih konstatacija o sadašnjem fudbalskom trenutku u svetu posebno se osvrnuvši na Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

"Ronaldo kaže da je najbolji svih vremna! Ma ljudi, nemojmo se zajebavati!", izjavio je Argentinac glasno se smejući, "Na samom vrhu su Alfredo Di Stefano, Johan Krojf. Takođe i Mesi. Može se tu naći i Ronaldo. Pitaju me i šta nedostaje Mesiju u odnosu na mene. Ali, to se ne može kupiti, to dolazi iznutra. Mesi nikada ne bi mogao da motiviše 20 momaka kao što sam ja radio."

Legenda iz Lanusa, industrijskog predgrađa Buenos Ajresa, takođe kao i Filip Lam nije baš oduševljen kako se dodeljuju Zlatne lopte:

"Zlatnu loptu je veoma teško dati jednom igraču. Već je dugo dodeljuju samo Ronaldu i Mesiju, a tu bi morali da se umešaju i Kavani, Mbape, Ibrahimović... Verujte, da su u moje vreme i neevropljani dobijali tu nagradu imao bih ih više od Lionela i Kristijana!”

Argentinac je dao i prognozu finala Svetskog klupskog prvestva koje se igra u subotu o 18 časova po srednjoevropskom vremenu u Dubajiu u kome on živi i radi poslednjih godina:

"Real ne igra dobro, nikako. Al Džazira je igrala kao Blankosi sa velikim posedom lopte. A u Realu je svaki igrač hteo da postigne gol. Verujem da će u finalu slaviti Gremio, deluju mi kao fina ekipa."

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar