Dobre vijesti za Murinja - Simeone pušta Grizmana!

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da će klub "u jednom trenutku" dozvoliti Antoanu Grizmanu da ode.

Fudbal 16.12.2017 | 19:00
Dobre vijesti za Murinja - Simeone pušta Grizmana!
Već mesecima se spekuliše o mogućem transferu Francuza u Mančester junajted, ali on sa "jorgandžijama" ima ugovor do leta 2022. godine.

Antoan Grizman letos je intenzivno dovođen u vezu sa Pari sen Žermenom i Mančester junajtedom, ali nije želeo da žuri iz Atletika, donekle i zato što klub zbog zabrane obavljanja transfera ne bi mogao da mu pronađe adekvatnu zamenu.

Sada je više nego realno da mu četvrta sezona u crveno-belom dresu bude i poslednja, što je "između redova" potvrdio i trener Dijego Simeone, govoreći za francuski "L'Ekip".

Simeone je njegovu situaciju uporedio sa bivšim kapitenom tima Ardom Turanom i najboljih strelcem Dijegom Kostom.

"Mnogo volim svoje igrače, volim kad se razvijaju. Nisam nezahvalan. Ako mi igrač dođe i kaže da ima jedinstvenu šansu da pređe u određeni klub i da želi da ide, ako uradi za mene sve što je uradio Grizman, reći ću da nema problema. Znam da je to potrebno igračima da bi napredovali. Naravno da će Grizman moći da ode u jednom trenutku, kao što su Kosta i Arda to uradili", rekao je Simeone. 

Grizman ove sezone ne blista kao prethodnih, ali je psotigao sedam golova na 18 utakmica u svim takmičenjima. U prethodne tri je postizao najmanje 25 u svakoj.

Simeone je tako pokazao da prihvata realnost, da je Atletiko, uprkos odličnim rezultatima poslednjih sezona, ipak klub u kome vrhunski fudbaleri dosegnu određeni limit i dobiju potrebu za većim izazovom.

Transfer "insajderi" tvrde da su za reprezentativca Francuske zainteresovani Barselona, Mančester junajted, Pari sen Žermen i Real, ali da prva dva kluba imaju blagu prednost.

Grizman je ove sezone dao sedam golova na 18 utakmica Primere i Lige šampiona, što je ispod proseka iz prethodne tri sezone u Atletiku, tokom kojih je zatresao mrežu 83 puta na 160 nastupa.

Junajted planira novi veliki šoping

Spekuliše se da će Žoze Murinjo u narednim prelaznim rokovima imati na raspolaganju čak 300 miliona evra za pojačanja. A osim Grizmana zainteresovan je da u Junajted dovede Gareta Bejla, Fabinja, Danija Rouza, Aleksa Sandra, Mesuta Ezila ili Vilijana, dok će Old Traford najverovatnije napustiti Luk Šo, Henrih Mhitarjan, Dejli Blind.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar